Havergrødsboller

Havergrødsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Marianne

Indsendt :



Ingredienser:
4 dl.havergryn
8 dl.vand
3 dl.mælk
50 g.gær
1 spsk.groft salt
2 spsk.olie
1300 g.hvedemel
 
Opskrift:
Kog havergryn og vand til grød, tilsæt salt og olie.
Mens grøden køler af, lunes mælken og gæren opløses heri.
Når grøden er kølet af tilsættes mælk/gær blandingen.
Tilsidst tilsættes melet - halvdelen først, derefter til dejen er fast og glat.
Dejen hæver 1/2 - 1 time.
Dejen slås ned evt. tilsættes lidt mel.
Der er til ca 24 boller - alt efter størelsen.
(Kan også bages som flutes)
Efter hæver ca 30 min.
Bagetid:
Boller 15-20 min. på 200 grader
Fluts 20-25 min. på 200 grader

Tips:

God mættende bolle, som fint kan bruges som frokost bolle eller tilbehør til en grøn salat


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 7044 gange,
og udskrevet 112 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu