Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Kartoffelpandekager 04

Kartoffelpandekager 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter

KartoflerUkendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :


Kartoffelpandekager 04, billede 4 Kartoffelpandekager 04, billede 1 Kartoffelpandekager 04, billede 2 Kartoffelpandekager 04, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 tsk. Kommen, frø 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 45 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
6 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Stegning:
Rapsolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pres saften ud af kartoflerne med hænderne, dog ikke så meget at de bliver helt knastørre. Kom de revne kartofler i en skål.

Pil og riv løgene groft. Hak kommen lidt med en kniv på skærebrættet.

Bland kartoflerne grundigt sammen med løg, kommen (kan udelades), æg, mel, salt og peber.

Varm 2-3 tsk rapsolie ad gangen op på en stegepande og form med en spiseske 2-4 pandekager, der er ca. ½ cm høje. De skal fylde hele panden uden at røre hinanden, men behøver ikke at være runde. Glat overfladen ud med skeen. Lad pandekagerne stege ved middelhøj varme og vend dem, når de er gyldenbrune. Steg dem også gyldenbrune på den anden side og dryp evt. med 1 ekstra tsk olie undervejs.

Læg de færdige kartoffelpandekager på et fad, bag et hold mere osv. Der bliver ca. 10-20 kartoffelpandekager af opskriften, afhængig af om der bages 2 store eller 4 mindre ad gangen.

Tips:

10 store eller 20 små




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (25 stemmer)

Opskriften er vist 84756 gange,
og udskrevet 1037 gange.


Energi:
KJ total 5469 (1302 kcal)
KJ pr. stk. 546 (130 kcal)
Vægt ialt 1399 gram
Vægt pr. stk. 139 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 390 KJ (93 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 1.4 gram
Kulhydrat 17.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anne  -  2018-06-13 17:28:13
Mine kartofler krævede lidt mere mel end anført i opskrift.. Der er forskel på kartofler både sort og om de er nye eller gamle


Ove Schou  -  2017-12-01 07:29:32
Smager godt med Æblemos eller røget laks eller rørt tatar Jeg undlager hel kommen