Aspargessalat i safran-æggedressing

Aspargessalat i safran-æggedressing, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Asparges, grønne og hvide

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.grønne eller hvide skrællede asparges
 
 Dressing:
5 cl.vand
5 safrangrene
2 dl.olivenolie
2 æggeblommer
1 fedhvidløg
 salt
 friskmalet hvid peber
 
Opskrift:
Snit aspargeserne i ca. ½ cm tykke skrå stykker.

Dressing:
Kog vand og safran ind, til det er næsten tørt. Pres hvidløget ned i gryden og bland olien i; afkøl blandingen. Pisk æggeblommerne sammen med lidt salt i en skål. Tilsæt safranolien under piskning (som til mayonnaise). Smag til med salt og friskmalet hvid peber.

Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog. Tilsæt en spsk. olie. Kom aspargessnitterne i en sigte og dyp dem ned i det kogende vand. Lad aspargeserne koge ca. 1 min., til de er godt sprøde. Tag dem op, dryp dem godt af og læg dem i et klæde, som kan opsuge overskydende væde. Salt evt. lidt.

Kom en passende mængde æggedressing i en lun skål og bland de varme asparges deri; fordel aspargeserne i to dybe skåle og servér. Aspargessalaten spises med ske eller gaffel.





karakterer:
Opskriften er vist 14857 gange,
og udskrevet 213 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu