Kogt lam i dild

Kogt lam i dild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kogt lam i dild, billede 4 Kogt lam i dild, billede 1 Kogt lam i dild, billede 2 Kogt lam i dild, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Lammekød i tern Til lammekød i tern kan bruges kød fra hals, bov eller kølle.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
6 Peberkorn, sorte
1 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
  Sauce:
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Fond
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
2 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Læg kødet i en gryde. Brug gerne hals eller bov. Kom så meget vand ved at kødet dækkes. Lad det koge op, fjern skummet, tilsæt salt og peber, og lad det koge sammen med de rensede grøntsager og evt. dildstilke, til kødet er mørt, ca. 1 time.

Sauce:
Smørret smeltes i en gryde. Rør melet i og afbag med fond fra kødet. Lad saucen koge godt igennem og smag til med salt, citronsaft og finthakket dild.

Rør æggeblommen sammen med fløden, kom lidt af saucen i og hæld det hele tilbage i gryden.
Lad saucen varme igennem uden at koge.

Server kogte kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 21660 gange,
og udskrevet 341 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8614 (2050 kcal)
KJ pr. Pers. 2153 (512 kcal)
Vægt ialt 1135 gram
Vægt pr. Pers. 283 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 758 KJ (180 kcal)
Protein 10.9 gram
Fedt 13.6 gram
Kulhydrat 4.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu