Mælkeproduk (gerne bare mælk)2.5 dl. Mælkeproduk (gerne bare mælk)
0.5
spsk.
Salt 0.5 spsk. Salt
1
spsk.
Sukker 1 spsk. Sukker
0.75
dl.
olie (Almindelig)0.75 dl. olie (Almindelig)
100
g.
knækkede rugkerner100 g. knækkede rugkerner
25
g.
solsikkerkerner25 g. solsikkerkerner
150
g.
fuldkornshvedemel150 g. fuldkornshvedemel
850
g.
Hvedemel 850 g. Hvedemel
Pensling: Pensling:
mælk mælk
Drys: Drys:
sesamfrø sesamfrø
Opskrift:
Rugkerner koges i to min med lidt vand (ikke medregnet under ingredienser, ca. 0,5 dl). Det tages af bludset og mælken kommes her i.
Gær opløses i vandet og salt og sukker tilsættes. hvorefter rugkerne og mælkebladningen tilsættes. Herefter tilsættes solsikkerkerner og fuldkornshvedemel, og hvedemel, lidt af gangen. DET SKAL RØRES PÅ MASKINE. NÅr melet er kommet i tilsættes olie, og lader det røre i ca. 5 min. hvis det er nødvendigt tilsættes ekstra mel, til dejen slipper skålen.
Herefter stilles dejen til hævning i 15 min.
Efter dejen har hævet, formes ca. 27 boller a ca. 100g
De hæver igen 15 min, pensles med mælk og drydses med sesamfrø. De bages ved 200 grader i varmluft i ca. 12 min.
Tips:
Den skal røres i rørmaskine, da den skal æltes i meget lang tid.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 9438 gange, og udskrevet 187 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider