Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tikka Masala

Tikka Masala, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mai-Britt L

Indsendt :


Tikka Masala, billede 4 Tikka Masala, billede 1 Tikka Masala, billede 2 Tikka Masala, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kyllingefilet uden skind og ben
 
 Marinade:
1 dl.yoghurt, naturel
1 spsk.hvidløg
1 spsk.ingefær
2 tsk.garam masala
1 tsk.gurkemeje
1 tsk.chilipulver (cayenne)
2 tsk.groft salt
4 spsk.limesaft
 
 Sovs:
200 g.løg
2 tsk.hvidløg
2 tsk.ingefær
2 spsk.tomatpure, konc.
1 tsk.gurkemeje
3 spsk.mandler, smuttede
 
3 dl.vand
3 spsk.piskefløde
 salt
4 spsk.olie
 
 Indisk agurke­raita:
1.5 dl.yoghurt, naturel
0.5-1 agurk
1 tsk.groft salt
0.5 tsk.spidskommen, stødt
 
 Kogte basmatiris:
3 dl.basmatiris
4 dl.vand
 
 Tilbehør:
 koriander, frisk
 Pappadums
 Naanbrød
 
Opskrift:
Tikka masala-kylling:
Kom yoghurten i en skål og bland finthakket hvidløg, finthakket ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft i.

Skær kyllingefileten i strimler og bland den omhyggeligt med marinaden og lad det marinere i mindst en time ved stuetemperatur, gerne længere - op til et døgn i køleskab - f.eks. i en plasticpose, der er nem at vende rundt en gang imellem.

Steg kødet i et ildfast fad i forvar­met ovn ved 250 grader i 12-15 minut­ter.

Sovs:
Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgtern gyldne heri.
Tilsæt finthakket hvidløg, finthakket ingefær og tomatpuré under omrøring.
Kom derefter gurkemeje og meget finthakket mandler i sammen med vand.
Lad retten småkoge 3-4 minutter, hæld kødet og marinaden i gryden og tilsæt fløden, når retten er gennemvarm.

Smag til sidst til med salt og tilsæt lidt mere vand, hvis sovsen er for tyk.

Indisk agurke-raita:
Bland yoghurt og agurketern, smag til med salt og spidskommen.

Afkøl inden servering.

Kogte basmatiris:
Skyl risene i tre hold vand og lad dem dryppe af.

Kom ris og vand i en gryde med tætslut­tende låg og sæt gryden over stærk varme.

Skru ned, når risene koger, og lad dem stå over svag varme, til vandet er kogt væk - 10-15 minutter. Selv bruger jeg en riskoger. Her passer risene sig selv, brænder ikke på og holder sig varme i flere timer.



karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (47 stemmer)

Opskriften er vist 173078 gange,
og udskrevet 2646 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Andreas  -  2017-06-28 07:58:20
Virkelig god, nem og autentisk Tikka Masala - for for det :o)

Annelise  -  2017-01-20 10:42:01
Perfekt opskrift! Havde krydderier med fra Marokko og er blevet ganske afhængig . Personligt syntes jeg den bliver bedst når opskriften følges helt. Tak

pia  -  2016-08-24 12:19:44
Så fin en opskrift. tak for den! smagte ganske autentisk!!!

  -  2012-09-05 11:57:24
Fatima du kan jo gøre hvad du vil... Resultatet er jo bare lidt anderledes

Fatima  -  2012-05-11 14:06:41
Kan jeg komme fedtfattigt madlavningsfløde i stedet for piskefløde?

Mette  -  2012-03-11 16:16:33
den bedste opskrift jeg har prøvet på tikka masala .... UHMMMM!!!!

  -  2011-09-24 18:10:33
Jeg syntes der er for meget ingefær i... ellers god!

Anne  -  2010-09-30 18:29:22
Det kan anbefales at tilsætte hakket frisk koriander til raita'en, det smager rigtig godt.

Mai-Britt L.  -  2009-12-06 18:47:59
Jeg bruger Garam Masala fra Santa Maria, men faldt over opskrift på krydderiet på Karolines køkken... Den vil jeg prøve næste gang. Er der nogen der har en opskrift som de har prøvet selv? Garam Masala Garam Masala er et indisk blandingskrydderi, der fås i mange varianter. Du kan lave din egen Garam Masala således: 2 spsk korianderfrø 1 spsk spidskommen 10 hele kardemommefrø 2 cm kanelstang 10 sorte peberkorn 6 hele nelliker Rist alle krydderierne på en pande ved middelvarme, indtil der breder sig en liflig duft. Stød krydderierne i en morter eller kværn til fint pulver. Opbevar masalaen i et tæt lukket glas. Kilde: Karolines Køkken

Hanne K.  -  2009-10-20 19:42:11
dejlig grundopskrift,der også kan bruges til okse-lam-gedekød.Lidt mere chili evt.frisk og lidt mindre ingefær kan anbefales.