|
500 | g. | hakket oksekød(svinekød er ok)500 g. hakket oksekød(svinekød er ok) | 2 | | store løg grofthakkede2 store løg grofthakkede | 250 | g. | friske champignon i skiver250 g. friske champignon i skiver | 150 | g. | cocktailpølser150 g. cocktailpølser | 1-2 | | maggie tern1-2 maggie tern | | | sovsekulør sovsekulør | | lidt | hvedemel (efter ønske om sovsens tykkelse) lidt hvedemel (efter ønske om sovsens tykkelse) | 2.5-5 | dl. | vand justeres til sidst2.5-5 dl. vand justeres til sidst | 2 | dl. | kaffefløde på glasflaske langtidsholdbar 9 %2 dl. kaffefløde på glasflaske langtidsholdbar 9 % | | | salt salt | | | peber peber | | Evt. | tilsmages til sist med knorrs vildt og kanterelfond på flaske Evt. tilsmages til sist med knorrs vildt og kanterelfond på flaske | | | |
| |
Brun kødet tilsæt salt og peber, og kom champignion i, skal stå og snurre en lille smule, til de er let brunede.
Tilsæt de hakkede løg, og lad simre et par minutter med.strø nu melet ud i et jævnt lag over hele overfladen og rør godt rundt, kom så vandet i, og lad det komme til kogepunktet igen, rør imens. Nu kommes flasken med fløde i, og det smages til med fond, maggietern, og sovsekuløren, juster også evt med peber, pas på med saltet, da fonden er salt i sig selv.
Tips:
Denne ret serverer vi til en god gammeldags kartoffelmos lavet med mæl og margarine og salt og peber, og bruger den meget ofte, hvis der er sygdom med feber i huset, da den er mild og god ved maven.
Vi spiser den dog med glæde til hverdag også...familien elsker den.
|