Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Asparges- og kartoffelsalat med citronvinaigrette (Grønne asparges)

Asparges- og kartoffelsalat med citronvinaigrette (Grønne asparges), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Salat - SalaterRet : Salat - Salater - Kartoffelsalat

Hovedingrediens : Rodfrugter - Grønne asparges

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Asparges- og kartoffelsalat med citronvinaigrette (Grønne asparges), billede 4 Asparges- og kartoffelsalat med citronvinaigrette (Grønne asparges), billede 1 Asparges- og kartoffelsalat med citronvinaigrette (Grønne asparges), billede 2 Asparges- og kartoffelsalat med citronvinaigrette (Grønne asparges), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kartofler nye
250 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
 
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
1 spsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   


Opskrift:

Kartoflerne skæres i 2 cm. stykker, og aspargsene i 5 cm. stykker, husk at skære den nederste træde del af.

Læg kartofler og så meget vand, at de er dækket, i en gryde over kraftig varme, og bring dem i kog. Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i 15 minutter, eller til de er næsten møre. Tilsæt asparges, kog det hele yderligere 2 minutter, eller indtil grønsagerne er møre. Hæld vandet fra.

Bland olivenolie, finthakket rødløg, citronsaft, reven citronskal, salt og evt. presset hvidløg i en stor skål. Tilsæt kartofler og asparges, og rør det godt sammen.

Serveres varm, eller stilles i køleskabet til senere servering.

Tips:

Passer godt til stegt fisk eller kylling




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (22 stemmer)

Opskriften er vist 153024 gange,
og udskrevet 6164 gange.


Energi:
KJ total 3201 (762 kcal)
KJ pr. Pers. 800 (190 kcal)
Vægt ialt 924 gram
Vægt pr. Pers. 231 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 346 KJ (82 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 12.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bjarne  -  2013-05-04 18:44:17
Rigtig go salat, kom lidt flydende honning i dressingen, da jeg syntes den var lidt sur. Så smagen kom rigtig frem i salaten.


KB  -  2012-06-20 18:49:05
Super skøn kartoffelsalat, dejlig frisk. Skal helt sikkert laves igen. Vi fik et stykke stegt laks til og det smager skønt sammen.


  -  2011-04-04 12:59:14
bruger den til grill mad. Det er super godt.


christina  -  2009-06-21 10:54:25
god salt også god med cerry tomater


famse2002  -  2008-07-21 07:56:46
En meget lækker kartoffelsalat, der kan bruges til andet end fisk og kylling. Vi fik den til kalvekød hos vores venner i går, det smagte rigtig godt.


Heidi Aabech  -  2008-06-26 22:35:44
Vildt lækker kartoffelsalat.. Lavede den sammen med en svinemørbrad med pistacie toppings.. prøv det.. det smager vildt lækkert


Michael  -  2008-05-20 22:34:24
SUBLIM KARTOFFELSALAT


Per  -  2008-05-15 17:10:07
På billedet har vi brugt helt små kartofler og derfor er de ikke skåret i mindre stykker.