Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Mette's nemme boller

Mette's nemme boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Sigtemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Dorthe

Indsendt :





Ingredienser:
10 dl.vand
30 g.gær
2 spsk.salt
1000 g.sigtemel
350 g.speltmel
 Evt.solsikkekerner eller en kornblanding
 


Opskrift:

Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel og salt. Dejen røres sammen, overdækkes med film og sættes i køleskabet mellem 6 og 12 timer, alt efter hvad der passer ind i programmet (jeg plejer at lave dejen om aftenen og lade den stå natten over).

Dejen skal ikke slås ned, men deles i 18-24 stykker og bages 8 minutter ved 225-250 grader og herefter ca. 8-10 minutter ved 200 grader. Bollerne afkøles på en bagerist.



Tips:

Man kan sagtens bruge 1350 g sigtemel (for en mindre grov udgave), eller bruge hvedemel eller andre meltyper – Jeg plejer at lave dem med en blanding af sigtemel og speltmel. Hvis bollerne skal være meget grove kan en del af væsken evt. udskiftes med yoghurt. Dejen kan også bruges til franskbrød. Jeg lavede 12 boller og brugte resten af dejen til et brød, som jeg lod stå 10 min. ekstra i ovnen efter jeg havde taget bollerne ud - super lækker




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 8011 gange,
og udskrevet 90 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu