Ingefærsmåkager

Ingefærsmåkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 40 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Chi

Indsendt :      Red :
Ingefærsmåkager, billede 4 Ingefærsmåkager, billede 1 Ingefærsmåkager, billede 2 Ingefærsmåkager, billede 3
Fotograf: Chi  

Ingredienser:
350 g.hvedemel
3.5 tsk.bagepulver
1 knsp.salt
200 g.sukker
1 spsk.stødt ingefær (evt. ½-1 tsk. revet som supplement)
1 tsk.natron
125 g.usaltet smør
75 g.sirup lys eller mørk
1 æg
1 tsk.skal af en usprøjtet appelsin (ca. en halv appelsin)
 
Opskrift:
Smelt smørret og siruppen sammen i en gryde ved lav varme. tag det af, og lad det køle af lidt.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, inkl. revet appelsinskal og evt. lidt fintrevet ingefær

Bland de tørre ingredienser med den smeltede sirup/smør blanding, og ægget. bland det hele godt sammen så du får en jævn dej, der kan virke lidt porrøs i konsistensen.

Beklæd to bageplader med bagepapir, og rul derefter ca. 40 små kugler af dejen og læg dem på pladerne med god afstand. de må gerne få et lille tryk med en finger inden de kommer i ovnen. (note: dejen bliver mere medgørlig hvis du har tid til at stille den på køl i lidt tid inden du ruller kuglerne, men det er ikke nødvendigt)

Bag pladerne een af gangen i en 160 grader C. alm. ovn (midt i) i ca. 15-20 minutter eller bare til de har en flot lys farve. stil dem derefter forsigtigt til afkøling på en bagerist.

Tips:

småkagerne kan evt pyntes med et mønster af lidt smeltet chokolade i en fin stråle.





Beskrivelse:

Nemme knasende og krydrede ingefærsmåkager

Lad julehyggen sprede sig med disse knasende sprøde ingefærsmåkager fra Alletiders Kogebog. Har du en svaghed for ingefær, så er disse småkager perfekte. Nyd dem sammen med din sædvanlige kop kaffe eller te i selskab med familien eller vennerne.

Den nemmeste opskrift på ingefærsmåkager

Denne ingefærsmåkage opskrift er til at gå til og indeholder gængse ingredienser, som du med sikkerhed har liggende i forvejen - i hvert fald i julemåneden, som nok er højsæson for hjemmebagte småkager. Småkagerne har en frisk og skarp smag, hvilket skyldes den stødte ingefær - dette er blot med til at gøre dem særligt specielle. De fleste småkager smager nemlig sødt. Men hvor stammer ingefærsmåkagerne egentlig fra?

Ingefærsmåkager - oprindelsen

Det siges, at småkagerne stammer helt tilbage fra 1500-tallet, hvor englænderne bagte ingefærkager i stor stil. Forskellige former blev prøvet af, og en dag forsøgte man sig med at rulle dejen ud til flade kugler. Faktisk er der lidt royalt over ingefærsmåkagen - det engelske hof bagte nemlig småkagerne til Elizabeth 1.

De hjemmelavede ingefærsmåkager bør opbevares i en lufttæt beholder, så de holder sig dejlig sprøde frem til serveringen.

Mangler du inspiration til andre opskrifter på julesmåkager? Så finder du den lige her, hos Alletiders Kogebog.

karakterer:
Opskriften er vist 91127 gange,
og udskrevet 1769 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-11-12 09:43:04
Bedste ingefærsmåkager det eneste der kan gøre det perfekte bedre er et par små stykker syltet ingefær i det giver en dejlig sej fornemmelse at tygge i og stæk smag

  -   2018-12-01 14:49:27
Er det ikke lidt fjollet at købe specielt usaltet smør man normalt ikke bruger til daglig, for så at drøne 1 knsp salt ?!?!?

  -   2017-12-25 12:39:57
I stedet for sirup kan man sp ikke komme honning i?

  -   2017-10-05 16:27:35
Hvor meget frisk ingefær kan man komme i

  -   2016-06-04 10:17:30
Brugte halvt melis og halvt brunt farin så fik de en flot mørk farve.

  -   2016-01-10 11:17:39
de er farlige og være alene med man spiser allesammen selv

  -   2014-11-12 22:10:42
De ser mega lækre ud :-P

  -   2012-07-18 17:38:07
skal det være usaltet smør ? hvor vigtigt er det ?

  -   2010-12-01 18:33:13
jeg ruller dem ud i stænger og skære dem på skrå når de er bagt det fungere fint ... super goe

  -   2010-09-03 14:42:32
Gi den bare gas med den friske ingefær, det bliver de KUN bedre af !!!!