Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ingefærsmåkager 02

Ingefærsmåkager 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 40 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Chi

Indsendt :


Ingefærsmåkager 02, billede 4 Ingefærsmåkager 02, billede 1 Ingefærsmåkager 02, billede 2 Ingefærsmåkager 02, billede 3
Fotograf: Chi  

Ingredienser:
350 g.hvedemel
3.5 tsk.bagepulver
1 knsp.salt
200 g.sukker
1 spsk.stødt ingefær (evt. ½-1 tsk. revet som supplement)
1 tsk.natron
125 g.usaltet smør
75 g.sirup lys eller mørk
1 æg
1 tsk.skal af en usprøjtet appelsin (ca. en halv appelsin)
 


Opskrift:

Smelt smørret og siruppen sammen i en gryde ved lav varme. tag det af, og lad det køle af lidt.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, inkl. revet appelsinskal og evt. lidt fintrevet ingefær

Bland de tørre ingredienser med den smeltede sirup/smør blanding, og ægget. bland det hele godt sammen så du får en jævn dej, der kan virke lidt porrøs i konsistensen.

Beklæd to bageplader med bagepapir, og rul derefter ca. 40 små kugler af dejen og læg dem på pladerne med god afstand. de må gerne få et lille tryk med en finger inden de kommer i ovnen. (note: dejen bliver mere medgørlig hvis du har tid til at stille den på køl i lidt tid inden du ruller kuglerne, men det er ikke nødvendigt)

Bag pladerne een af gangen i en 160 grader C. alm. ovn (midt i) i ca. 15-20 minutter eller bare til de har en flot lys farve. stil dem derefter forsigtigt til afkøling på en bagerist.

Tips:

småkagerne kan evt pyntes med et mønster af lidt smeltet chokolade i en fin stråle.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (36 stemmer)

Opskriften er vist 65225 gange,
og udskrevet 1357 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Morgan  -  2018-12-01 14:49:27
Er det ikke lidt fjollet at købe specielt usaltet smør man normalt ikke bruger til daglig, for så at drøne 1 knsp salt ?!?!?


Anita Frail  -  2017-12-25 12:39:57
I stedet for sirup kan man sp ikke komme honning i?


Jens  -  2017-10-05 16:27:35
Hvor meget frisk ingefær kan man komme i


Annelise  -  2016-06-04 10:17:30
Brugte halvt melis og halvt brunt farin så fik de en flot mørk farve.


annette sarr  -  2016-01-10 11:17:39
de er farlige og være alene med man spiser allesammen selv


Pigen  -  2014-11-12 22:10:42
De ser mega lækre ud :-P


Måne  -  2012-07-18 17:38:07
skal det være usaltet smør ? hvor vigtigt er det ?


nuss  -  2010-12-01 18:33:13
jeg ruller dem ud i stænger og skære dem på skrå når de er bagt det fungere fint ... super goe


Anonym  -  2010-09-03 14:42:32
Gi den bare gas med den friske ingefær, det bliver de KUN bedre af !!!!