Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Alaska Sej Fileter på bund af ærtemos, med kartofler og glacerede porrer

Alaska Sej Fileter på bund af ærtemos, med kartofler og glacerede porrer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Sej

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Alaska Sej Fileter på bund af ærtemos, med kartofler og glacerede porrer, billede 4 Alaska Sej Fileter på bund af ærtemos, med kartofler og glacerede porrer, billede 1 Alaska Sej Fileter på bund af ærtemos, med kartofler og glacerede porrer, billede 2 Alaska Sej Fileter på bund af ærtemos, med kartofler og glacerede porrer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Panerede Alaska Sej Fileter fra Rahbek 1 pose panerede Alaska Sej Fileter fra Rahbek vejer ca 500 gram og indeholder 8-11 stk.

   
  Ærtemos:
500 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Kogte kolde kartofler
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
0.5 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   


Opskrift:

Alaska Sej Fileter:
Sæt de frosne Alaska Sej Fileter på en bageplade midt i en forvarmet ovn (200 grader C. alm. ovn) i 18-22 min. Brug evt. bagepapir.

Ærtemos:
Læg de pillede hvidløgsfed ned i en gryde med kogende vand og kog dem et par minutter. Kom ærterne i og kog det i tre minutter. Kom salt i vandet.

Når ærterne er kogt færdige, hældes ærter og hvidløg i et dørslag og drypper let af. Hældes i en food processor sammen med cremefraiche, salt og peber. Blend det hele godt.

De rensede porrer og champignon i skiver svitses i lidt olivenolie i en gryde med låg tilsæt 1 dl. vand og salt og lad det simre i 5 minutter.

Tilsæt tern af kogte kartofler, hakket persille, olivenolie, citronsaft og hvidløg. Drys lidt persille i lige inden serveringen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (10 stemmer)

Opskriften er vist 42463 gange,
og udskrevet 1380 gange.


Energi:
KJ total 10410 (2478 kcal)
KJ pr. Pers. 2602 (619 kcal)
Vægt ialt 2738 gram
Vægt pr. Pers. 684 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 380 KJ (90 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 3.4 gram
Kulhydrat 9.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Inge V.  -  2010-06-23 18:07:34
Til 2010-06-20 Porrerne svitses sammen med champignon. (afsnit 4 i opskriften)


  -  2010-06-20 15:23:31
Skal porrerne ikke glaseres?