Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Valnøddebrød I

Valnøddebrød I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :




Ingredienser:
  Surdej
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Gær
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

150 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Brøddej
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

30 gram Gær
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
75 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

1 dag:
Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt mel og ælt dejen sammen og form den til en kugle, som lægges i en skål med film over. Hviler et lunt sted til næste dag.

2. dag:
Gæren opløses i det lune vand. Surdejen og de øvrige ingredienser tilsættes (valnødderne hakkes og æltes med de sidste min.). Æltes godt til en glat og smidig dej, trilles til en kugle og hæver lunt, 20 min., tildækket. Deles til 2 kugler, som hviler 15 min., tildækket. Luften slåes ud af dejen. Formes til 2 brød. Efterhæver lunt til dobbelt størrelse, 30-40 min., tildækket. Pensles med vand, drysses med rugmel og gives et par 2 cm dybe snit.

Bagetid:
Sæt en bradepande med 2-3 dl vand i bunden af en 250 C. forvarmet ovn. Når vandet i bradepanden koger, sættes brødene ind. Når vandet er fordampet, tages bradepanden ud. Varmen dæmpes til 220 C. Bages færdig ca. 30-35 min. Surdej kan fryses.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 20209 gange,
og udskrevet 484 gange.


Energi:
KJ total 15033 (3579 kcal)
KJ pr. Brød 7516 (1789 kcal)
Vægt ialt 1493 gram
Vægt pr. Brød 746 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1006 KJ (239 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 4.3 gram
Kulhydrat 45.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu