Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes, hældes i et fad og heri opløses gæren.
Husk gæren må ikke varmes med.
Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse i ca. 15 minutter på et lunt sted, tildækket.
1/3 af dejen deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, som hviler 2-3 minutter. Kuglerne rulles ud og lægges i rund aluform 22 cm. eller springform, dejen skal gå ca. 1 cm. op ad formens kant. 1 spsk. remonce smøres på hver bund, derover smøres 2 spsk. vaniljecreme (bagefast), og rosinerne drysse på, rosiner kan undværes. Resten af dejen rulles ud til ca. 60x20 cm., og resten af remoncen smøres på. Rul dejen fra den smalle side som roulade, der deles i 24 lige store stykker og lægges i formene. Efterhæver i ca. 30 minutter på et lunt sted, tildækket. Pensles med æggestrygelsen og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Afkøles i formene og pyntes med hvid glasur. Dybfrysning: Brødet lægges i en plasticpose eller pakkes i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt og opbevares i dybfryseren ved 18 grader C i ca. 6 måneder. Optøning: I stuetemperatur optøs brødet på køkkenbordet indpakket i fryseemballage på 1-1½ time. I en forvarmet ovn. 200 grader C. alm. ovn optøs brødet på ca. 10-12 minutter. Tips: 844 |
|
Opskriften er vist 75446 gange,
og udskrevet 1107 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne