Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Verdens Bedste Fastelavnsboller I

Verdens Bedste Fastelavnsboller I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Fastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nikolai

Indsendt :


Verdens Bedste Fastelavnsboller I, billede 4 Verdens Bedste Fastelavnsboller I, billede 1 Verdens Bedste Fastelavnsboller I, billede 2 Verdens Bedste Fastelavnsboller I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dejen:
1.25 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
275 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.25 Kardemomme, stødt
   
  Creme:
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
80 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
20 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Glasur:
250 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram


Opskrift:

Dejen:
Mælk og gær opløses. Smør, æg kardemomme og mel blandes i. Æltes i 5 minutter
Hviler i køleskab i 20 minutter.

Cremen:
Fløde og mælk blandes sammen. Tilsæt halvdelen af sukkeret. Kog langsomt op.
Pisk æggeblommerluftigt med maizena og resten af sukkeret Når mælken koger hældes den forsigtigt i æggemassen under piskning Hæld det hele tilbage i gryden og varm det forsigtigt op, tages af varmen og smages til med vanillesukker. Hæld cremen i en skål og stil den til afkøling.

Rul halvdelen af dejen ud og skær den ud i firkanter på ca. 10x10 cm. ca. 12 stk. Læg lidt creme på midt på hver firkant.
Luk omhyggeligt enderne sammen
Sæt bollerne på pladen med samlingen nedad. Det samme gøres med den anden halvdel af dejen.

Bollerne stilles til hævning i ca.1 time.

Bollerne pensles med æg. Bages ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 12 minutter.

Glasur røres af flormelis og kogende vand til passende konsistens, og glasuren fordeles på bollerne.

Tips:

I stedet for creme kan der bruges Marcipan masse:
125 g. sukker
125 g. smør
125 g. marcipan

der kan også bruges marmelade i midten.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (38 stemmer)

Opskriften er vist 90320 gange,
og udskrevet 2598 gange.


Energi:
KJ total 27772 (6612 kcal)
KJ pr. stk. 1157 (275 kcal)
Vægt ialt 1986 gram
Vægt pr. stk. 82 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1398 KJ (332 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 18.0 gram
Kulhydrat 38.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sara  -  2018-02-24 20:25:52
Jeg laver fastelavnsboller hvert år til min fødselsdag. Det her er ubetinget den bedste opskrift, jeg har prøvet. Når dejen har hævet på køl er den nem og smidig at arbejde med. Cremen er lækker og bollerne hæver flot.


  -  2013-02-10 21:57:56
Fremragende fasterlavnsboller. Jeg bagte versionen med mascipanmasse. Også jeg brugte 1 pakke økosmør. Og ja, det er meget smør - men det er jo smørret, der gør'et. Mine gæster bad om at få opskriften!


  -  2011-02-12 21:27:04
De smager meget a la de "mormorboller" bageren sælger :-) Ganske udemærkede :-)


Iben, Odense  -  2009-02-22 18:57:36
Har nu fået bagt - og må med det samme sige, at det er en super opskrift, som varmt kan anbefales! Jeg brugte dog kun 30 gram gær og fordoblede 1. hævetid. Samt kun 1 pk. økosmør, svarede til 250 gram... Brug håndmikser/røremaskine til dejen, for ja; den er fedtet - og husk at 1. hævning skal ske koldt/på køl - så bliver dejen perfekt at arbejde videre med! Selve cremen er også super lækker!!! Jeg brugte 3 øko-blommer (str. lille/M) og marizena udskiftede jeg til en øko-majsstivelse (fra urtekram). Til sidst tilføjede jeg en lille smule piskefløde til glasuren, hvilket jeg syntes gør den mere fyldig i smagen :-) og efter devisen, skal der syndes kaloriemæssigt, kan det ligeså godt gøres fuldt ud!!! I stedet for 24 stk, som angivet i opskriften lavede jeg 18 stk - og syntes det gav en super god størrelse og perfekt fordeling af creme! Men altså; en fantastisk opskrift, som der er mange muligheder for at rettet til efter egen smag, jvf. også mine egen forsøg herpå. Jeg kommer helt sikker til at lave disse fastalavnsboller hver år :-)


susanne,gylling  -  2009-02-22 09:11:59
til babara.syntes også først at dejen var en fedtet klump,men forsøgte så med en anelse mere mel...kun lige til den akurrat slipper,og så fungerede det.super opskrift.


Barbara  -  2009-02-21 14:38:04
Skal der virkelig så meget smør i?? Synes dejen bliver meget fedtet at arbejde med.. Skal den være det?