Risotto med kylling

Risotto med kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Tilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :      Red :
Risotto med kylling, billede 4 Risotto med kylling, billede 1 Risotto med kylling, billede 2 Risotto med kylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1300 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Risotto:
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
360 gram Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 90 gram.
3 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
11 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
50 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
50 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
   
Opskrift:
Kogning af kylling:
Kyllingen dækkes med vand og koges op. Skummes og salt kommes i vandet og koger til den er mør 45-60 minutter.

Kyllingen tages op og køler af. Kyllingen plukkes fri for skind og ben og deles i mindre stykker. Dette kan evt. gøres dagen i forvejen.

Bouillonen sigtes og gemmes til risottoen, bliver der bouillon i overskud kan den fryses ned til senere.

Risotto:
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. Olien varmes op i en gryde og løget svitses heri uden at tage farve. Risene tilsættes som svitses med i 2 minutter.
Kom halvdelen af hvidvin på og damp ind og kom de sidste hvidvin ved. Spæd til med bouillon lidt ad gangen og lad det dampe ind mellem hver gang. Risotto skal have en konsistens af ikke for fast grød.

Til slut vendes revet parmesan, hakket bladselleri og kyllingeternene (400 g.) i og varmer med et par minutter.

Smages forsigtigt til med salt da bouillonen kan være salt.

Tips:

Kan også tilføjes grønne ærter og/eller ristede champignon.





karakterer:
Opskriften er vist 3657 gange,
og udskrevet 59 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14083 (3353 kcal)
KJ pr. Pers. 3520 (838 kcal)
Vægt ialt 3342 gram
Vægt pr. Pers. 835 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 421 KJ (100 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 9.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu