Fastelavnsboller med creme 02

Fastelavnsboller med creme 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 8 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller med creme 02, billede 4 Fastelavnsboller med creme 02, billede 1 Fastelavnsboller med creme 02, billede 2 Fastelavnsboller med creme 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
25 gram Gær, frisk
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
70 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
240 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Creme:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Dej:
Gæren rørs ud i mælken, æg og sukker tilsættes. Start med 2 dl. mel, smøret hakkes til de bliver på størrelse med små kugler og høld tingene i. Derefter restn af melet lidt af gangen,- æltes bagefter.

Del den i 8 ca lige store stykker og gør den runde og derefter flade, og lav hul i, og lav hul i midten, ! ikke helt igennem.vent i 7 minutters tid og bring cremen i hullerne.

Creme:
Put tingene i en lille kasserolle. og pisk det sammen. Sæt den på komfuret og sørg for at det hele tiden bliver pisket i den. Tages af når den koger, og tag den af komfuret f.eks. i vasken.


Bagetid: ca 15 min i 200 grader C. alm. ovn. Kig til den hver 5. min.

Tips:

TIP! Lav en omgang glasur og put ovenpå bagefter.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 58950 gange,
og udskrevet 920 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7734 (1841 kcal)
KJ pr. stk. 966 (230 kcal)
Vægt ialt 753 gram
Vægt pr. stk. 94 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1027 KJ (244 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 11.1 gram
Kulhydrat 30.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-27 19:11:25
En meget klistret dej efter opskrift, og ikke den bedste jeg har arbejdet med.. Jeg ville i stedet pakke dejen ind i bollen i stedet for...

  -   2010-02-06 19:25:01
Cremen blev næsten skubbet helt ud igen, synes ellers jeg havde lavet nogle store huller i dejen, nogen fif?