Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fastelavnsboller med creme II

Fastelavnsboller med creme II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 8 stk.
KagerRet : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fastelavnsboller med creme II, billede 4 Fastelavnsboller med creme II, billede 1 Fastelavnsboller med creme II, billede 2 Fastelavnsboller med creme II, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
25 gram Gær
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
70 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
240 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Creme:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Dej:
Gæren rørs ud i mælken, æg og sukker tilsættes. Start med 2 dl. mel, smøret hakkes til de bliver på størrelse med små kugler og høld tingene i. Derefter restn af melet lidt af gangen,- æltes bagefter.

Del den i 8 ca lige store stykker og gør den runde og derefter flade, og lav hul i, og lav hul i midten, ! ikke helt igennem.vent i 7 minutters tid og bring cremen i hullerne.

Creme:
Put tingene i en lille kasserolle. og pisk det sammen. Sæt den på komfuret og sørg for at det hele tiden bliver pisket i den. Tages af når den koger, og tag den af komfuret f.eks. i vasken.


Bagetid: ca 15 min i 200 grader C. alm. ovn. Kig til den hver 5. min.

Tips:

TIP! Lav en omgang glasur og put ovenpå bagefter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (4 stemmer)

Opskriften er vist 55153 gange,
og udskrevet 815 gange.


Energi:
KJ total 7802 (1857 kcal)
KJ pr. stk. 975 (232 kcal)
Vægt ialt 757 gram
Vægt pr. stk. 94 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1030 KJ (245 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 11.1 gram
Kulhydrat 30.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Rossen  -  2010-10-27 19:11:25
En meget klistret dej efter opskrift, og ikke den bedste jeg har arbejdet med.. Jeg ville i stedet pakke dejen ind i bollen i stedet for...


Per  -  2010-02-06 19:25:01
Cremen blev næsten skubbet helt ud igen, synes ellers jeg havde lavet nogle store huller i dejen, nogen fif?