Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Fastelavnsboller IIII

Antal:
stk. 18 stk.
Ret : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Indsendt af : mette

Indsendt :


Fastelavnsboller IIII, billede 4 Fastelavnsboller IIII, billede 1 Fastelavnsboller IIII, billede 2 Fastelavnsboller IIII, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

300 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
60 gram Gær
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  Fyld: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
150 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
120 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Opskrift:

Smelt fedtstoffet bland det med mælken afkøl det lidt før gæren røres ud i lidt af den lunkne væske.
Tilsæt mel, sukker,salt og ælt dejen til den er blank og smidig.
stil dejen til hævning en ½ times tid.
Rul den ud på et let met drysset bord og rul den ud til 18 firkanter.

Rør fyldet sammen og sæt en god klar på hver og tag så hver hjørneog så de kryser hinanden.
Stil bollerne med sammen krysset ned af og lad dem efterhæve i 15 minutter.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca 15 minutter.

Drys med florsukker eller med glasur.

Tips:

dej skal vare meget glat men er nem at arbejde med alligevel, og de er meget nemme at lave de bliver meget sprøde



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (18 stemmer)

Opskriften er vist 64502 gange,
og udskrevet 872 gange.


Energi:
KJ total 21766 (5182 kcal)
KJ pr. stk. 1209 (287 kcal)
Vægt ialt 1173 gram
Vægt pr. stk. 65 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1855 KJ (441 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 31.8 gram
Kulhydrat 36.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Fastelavnsboller IIII

Per  -  2010-01-16 11:36:27
Jo vi synes det er for meget med 15 minutter, de fik kun 8 minutter i alm, ovn

Per  -  2010-01-16 11:35:04
Vi måtte bruge 550 g. mel til denne portion, og som nanna skriver render fyldet nemt ud. Vi har prøvet opskriften igen med kun 150 gram margarine, og så passer det med melet. Fyldet har vi lavet med 100 gram margarine og 150 gram sukker, men brugte kun det halve i bollerne, men så blev det meste også inde i bollerne.

Nanna Friis  -  2009-02-19 00:12:04
lige en løfte pegefinger (!) Hold endelig lidt igen med fyldet. kommer man lidt for meget i, så har man fyld over alt.

  -  2009-01-14 12:48:03
vi har tilsat lidt mere mel 8. dl