Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Gammeldags fastelavnsboller II

Antal:
stk. 20 stk.
Ret : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Indsendt :


Gammeldags fastelavnsboller II, billede 4 Gammeldags fastelavnsboller II, billede 1 Gammeldags fastelavnsboller II, billede 2 Gammeldags fastelavnsboller II, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
375 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.25 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Gær
15 gram Kardemomme, stødt
   
  Marcipanmasse:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Ren rå marcipan
   
  Glasur:
350 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
20 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Pynt: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Hasselnøddeflager
   


Opskrift:

Dej:
Mælk, gær og sukker opløses. Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i. Æltes 5 minutter og stilles i køleskab 20 minutter.

Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm. Dejen skæres i firkanter på 10x10 cm. På midten i hver firkant lægges cirka 15-20 gram marcipanmasse.

Enderne lukkes sammen ind mod midten, og bollerne sættes på pladen med sam­lingen nedad. Bollerne stilles til hævning i 1-1 1/2 time et lunt sted.

Efter hævning pensles de med æg. Bages i cirka 8-10 minutter ved 220 grader C. alm. ovn.

Efter bagning skal bollerne afkøle. Derefter pyntes de med glasur og ristede hasselnødflager.


Marcipanmasse:
Sukker, smør og marci­pan røres sammen.

Glasur:
Flormelis, kakao og varmt vand røres sammen.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 27346 gange,
og udskrevet 564 gange.


Energi:
KJ total 35250 (8392 kcal)
KJ pr. stk. 1762 (419 kcal)
Vægt ialt 2025 gram
Vægt pr. stk. 101 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1740 KJ (414 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 23.3 gram
Kulhydrat 47.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Gammeldags fastelavnsboller II

Anne  -  2012-02-24 22:26:41
Glimrende opskrift. Mængden af fedtstof gør at de kan bages dagen de skal bruges, og så er de stadig lækre.

  -  2011-02-28 20:31:37
lidt for klistrede- for meget fedtstof :-(

kristian  -  2009-02-07 13:59:14
Nej der er ikke noget galt med at komme så meget smør i melet skal bare opsuge dette og det gøres ved at ælta noget mere

Kristina  -  2008-02-03 19:38:56
Der er noget galt med denne opskrift - det er ALT for meget smør til dejen!!