Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Langtidsbagt oksemørbrad med grønne asparges, cherrytomater & olivensauce

Langtidsbagt oksemørbrad med grønne asparges, cherrytomater & olivensauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
800 g.Okse eller kalvemørbrad
0.5 dl.oliven/trøffelolie
1 rosmarinstilk
0.5 bdt.frisk basilikum
 Salt
 peber
 
 Confiterede grønne asparges
16 grønne asparges
1 dl.god olivenolie
3 fedhvidløg finthakket
2 kvistecitrontimian
 Salt
 peber
 
 Syltede cherrytomater:
16 cherrytomater skrællede
0.5 citron Skal og saft heraf
1 dl.olivenolie
 
 Olivensauce:
2 dl.kalvefond
0.5 dl.balsamico
1 kvisttimian
1 fedhvidløg
12 sorte oliven
5 cl.god olivenolie
 Salt
 peber
 


Opskrift:

Forvarm ovnen til 72 grader. Hak rosmarinbladene & basilikumsbladene fint. Skær mørbraden fri for alle sener. Fordel lidt god olivenolie (gerne trøffelolie) på et stykke husholdningsfilm eller stegefolie. Læg mørbraden derpå, og rul kødet stramt ind i filmen. Læg rullen i den forvarmede ovn og langtidssteg kødet i 2½ time. Tag kødet ud af ovnen, fjern filmen og rul den i de hakkede urter. Drys mørbraden med salt og peber og brun den på en varm pande med lidt olivenolie. Lad kødet hvile i 5 min. Skær mørbraden i 4 lige store stykker.

Confiterede grønne asparges:
Vask aspargesene grundigt og knæk dem. Opvarm olivenolien sammen med den finthakkede hvidløg & citrontimian. Stil olien til side og lad olie og krydderier trække i ca. ½ time. Læg aspargesene op i en ildfast fad, hel olien henover. Ovnbag derefter aspargesene i 8 min ved 200 grader. Tag aspargesene op af olien og lad dem dryppe godt af. Krydder dem med salt inden servering. Dette kan tilberedes mens kødet hviler.

Syltede cherrytomater:
Rids cherrytomaterne og blancher dem i kogende vand. Tag cherrytomaterne op af det kogende vand og læg dem med det sammen i en skål med koldt vand. Herefter pilles skrællen af. Mariner cherrytomaterne i olivenolie med citronskal & citronsaften, og opbevar den i et par timer ved stuetemperatur.

Olivensauce:
Olivensauce Reducer balsamico eddiken med timian og hvidløg. Tilsæt fonden og kog til den passende konsistens. Tilsæt oliven og monter saucen med olivenolie.

Anret kødet med tomater, grønne asparges, olivensaucen og basilikumsblade.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 27307 gange,
og udskrevet 538 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu