Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Hjemmelavet rabarberis

Hjemmelavet rabarberis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse is

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hjemmelavet rabarberis, billede 4 Hjemmelavet rabarberis, billede 1 Hjemmelavet rabarberis, billede 2 Hjemmelavet rabarberis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kompot:
350 gram Rabarber renset vægt
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
90 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

snit rabarberne i 2 cm lange stykker og kog dem til kompot med sukker 6-8 minutter.
Køl kompotten helt af,den kan laves dagen før,så er man sikker på at den er helt kold.

Pisk æggeblommerne godt med flormelis og vanilliesukker. Vend rabarberkompotten i.

Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i.


Hæld blandingen i en form og sæt den i fryseren i ca. 6 timer.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (46 stemmer)

Opskriften er vist 156847 gange,
og udskrevet 5338 gange.


Energi:
KJ total 12192 (2902 kcal)
KJ pr. Pers. 3048 (725 kcal)
Vægt ialt 1129 gram
Vægt pr. Pers. 282 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1079 KJ (257 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 18.1 gram
Kulhydrat 22.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Birgitte  -  2015-05-27 15:23:10
Helt fantastisk dejlig is - kan helt sikkert anbefales. Husk ekstra rabarber (jeg brugte 500 gr. til samme sukkermængde) og Grand Manier - det giver lige et ekstra pift.


Annette  -  2012-07-28 10:45:13
Super god og nem is. Jeg tog også en bakke jorbær og kom i isen. Jordbærrene er en god kontrast til rabarberne.


Pia  -  2012-07-26 17:29:52
Rigtig god opskrift! Blev et hit blandt gæsterne!


Søren  -  2012-06-17 10:26:36
1/2 dl. Grand Manier i kog med kompotten... Thumps up!


  -  2011-08-17 14:02:46
Den er bare så fantastiks jeg har lavet den mange gange. Det er så dejlig at man ikke skal ud og indvistere i en ismaskine. Tusind tak. Astrid


kirsten madsen   -  2011-05-08 07:25:14
Dejlig is. Det er første gang jeg forsøgte med hjemmelavet is, men bestemt ikke den sidste.


Susanne40  -  2011-01-02 18:19:22
Smager ikke så meget af rabarber, brug 500 gr rabarber og kog godt ind til mere koncentreret puré for at få mere smag.


Bolette  -  2010-10-27 12:47:34
Har ikke meget erfaring med hjemmelavet is, men den her er fantastisk. Syntes dog at den blev en lille tand for sød så næste gang nøjes jeg med 2/3 sukker. Bladene på fotoet ligner citronmelisse.


  -  2010-10-13 10:36:25
Hvad er det for nogle blade du har på :) de står ikke i opskriften


  -  2010-10-04 12:29:11
Jeg vil gerne sige tak for den dejlige opskrift jeg har lavet den hver gang jeg har fået nye gæster og så får de en kopi af opskriften. venlig hilsen ulla jensen.


Anita  -  2010-06-12 09:25:46
Fantastisk opskrift. Havde ikke nok flormelis og supplerede med økologisk sukker,og det blev helt perfekt.


  -  2010-05-30 16:43:13
Glæder mig meget til at lave den. Den ser rigtig god ud


Tine C  -  2010-05-26 09:53:47
Fantastisk smag. Personligt synes jeg godt, at der må komme mere rabarber i end opskriften lægger op til. Det vil jeg i hvert tilfælde gøre fremover for at få en kraftigere rabarber-smag. Bon Appetit!


  -  2009-06-02 10:44:40
Den er bare god. Der behøves ikke ismaskine eller andet for at lave en god is - dejlig oplevelse. Jeg kan anbefale at blende rababerne når de er kogt og kølet af.