Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lagkage med rabarberkompot

Lagkage med rabarberkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lagkage med rabarberkompot, billede 4 Lagkage med rabarberkompot, billede 1 Lagkage med rabarberkompot, billede 2 Lagkage med rabarberkompot, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Lagkagebunde:
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Lagkagefyld:
300 gram Rabarber renset vægt
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
12 Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Lagkagebunde:
Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn. Pisk æg og sukker sammen, så det bliver let og luftigt. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen med en si. Vend dejen forsigtigt med en dejskraber. Smør en springform (cirka 22 centimeter i diameter), og hæld dejen i. Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter.

Lagkagefyld:
Skyl rabarberne, og skær dem i cirka 1 centimeter lange stykker. Hæld dem i en gryde med sukker. Kog rabarber og sukker op. Lad det koge til rabarberne er møre, cirka 5 minutter. Lad rabarberkompotten køle af.

Pisk fløden til flødeskum. Tilsæt de knuste makroner, og bland rabarberkompotten i.

Samling af lagkage:
Del kagen i tre lag, når den er kold. Fordel halvdelen af lagkagefyldet på den ene lagkagebund. Læg en ny lagkagebund ovenpå. Fordel resten af lagkagefyldet på den anden lagkagebund. Læg den sidste bund på. Lad lagkagen trække i køleskab i cirka 1 time.

Drys flormelis igennem en si over kagen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (14 stemmer)

Opskriften er vist 79916 gange,
og udskrevet 2066 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13811 (3288 kcal)
KJ pr. Pers. 1726 (411 kcal)
Vægt ialt 1327 gram
Vægt pr. Pers. 165 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1040 KJ (247 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 9.5 gram
Kulhydrat 36.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Vicki  -  2019-05-08 23:28:12
I hvor lang tid i forvejen kan man lave lagkagen. Jeg plejer altid at lave lagkagen dagen før... men det kan man nok ikke pga makronerne, men så ca. hvor længe?? 5 timer??

Ninette  -  2013-05-25 14:55:08
Til rababerne er det ren nydelse at tilsætte en flækket vanillestang som koger med og tages op når kompotten er kogt.

stramey  -  2011-07-30 09:21:37
Dejlig frisk og ikke for syrlig.

Jonna   -  2009-04-09 09:53:44
En rigtig vidunderlig lagkage som er blevet et hit hjemme hos os

Susanne  -  2008-08-18 11:11:14
Nem at lave og dejlig frisk

Per  -  2008-05-04 10:51:18
På billedet har vi pyntet af med flødeskum af 1/4 l. stykker af friske rabarber og citronmilisseblade.

Per  -  2008-05-04 10:50:23
Når kompotten skal vendes i flødeskummet så må den ikke blive for tynd, så derfor skal der ikke tilsættes vand, hvis du drysser sukkeret over rabarberne og ryster det sammen og venter lidt 5-10 minutter så begynder sukkeret at trække saft ud, og så sættes rabarberne over ved svag varme, når det koger vil jeg sige at 3 minutter er nok.

Nina M  -  2007-09-16 12:20:46
Skal der mon tilføjes lidt vand til rabarberne, når de skal koges op?

Bethina  -  2007-07-29 22:18:23
Uhm smager rigtig dejlig og frisk. Ikke bare den sædvanlige med kagecreme og syltetøj i ... Købte bare nogen færdige bunde.

Figu  -  2007-07-15 13:15:18
udemærket mht. rabarberkompotten