Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fastelavnboller med fyld, m. kagecreme

Fastelavnboller med fyld, m. kagecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 12 Stk.
KagerRet : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Danmark - Dansk - DanskeIndsendt af : Kokken NNNN

Indsendt :


Fastelavnboller med fyld, m. kagecreme, billede 4 Fastelavnboller med fyld, m. kagecreme, billede 1 Fastelavnboller med fyld, m. kagecreme, billede 2 Fastelavnboller med fyld, m. kagecreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bolledej:
125 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
35 gram Gær
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Ren rå marcipan
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Glasur:
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Bolledej:
Magarine hakkes i melet, krydderier og æg tilsættes. der røres rundt med fingerne. Gær udrørt i lunken mælk tilsættes. Alt æltes godt sammen med fingerne.

Rulles ud i 1 cm's tykkelse. Dejpladen skæres ud i 12 firkanter, en klat fyld lægges på hver. Hjørnerne bøjes ind over fylldet på plade(bagepapir), samlingerne nedad. Hæver et lunt sted, tildækket

Pensles og bages midt i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 20 minutter.

Giv den glasur på.

Tips:

Til fyld kan man også bruge Chokolade, syltetøj, eller kagecreme.

Kagecreme:
1 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. vanillesukker
1 spsk. maizena majsstivelse
2 dl mælk

Pisk æg, sukker, maizena sammen i kold gryde, tilsæt mælken. Bring i kog, pisk hele tiden, og kog igennem et par min. Pisk af og til under afkølingen.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (36 stemmer)

Opskriften er vist 119099 gange,
og udskrevet 3658 gange.


Energi:
KJ total 17841 (4247 kcal)
KJ pr. Stk. 1486 (353 kcal)
Vægt ialt 1198 gram
Vægt pr. Stk. 99 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1489 KJ (354 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 14.9 gram
Kulhydrat 50.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lisbeth S  -  2015-01-22 21:34:05
Jeg har bagt dem i dag og puttede nutella i som fyld. De smager så godt og er dejlige sprøde. Pynter med smeltet chokolade på toppen.


Hedi  -  2012-07-30 20:42:38
Der står ikke hvordan fyldet skal blandes af de nævnte ingredienser


  -  2011-03-06 12:10:18
Der står ikke hvor lang tid dejen skal hæve.har lavet .remoncefyld.mandelmel.smør sukker.det smagte rigtigt godt.hilsen tonny


  -  2011-02-19 16:27:24
Jeg lavede selv kagecreme fra bunden, og min creme blev altså stiv nok, så mon ikke i har gjort noget forkert. Synes nu ellers de blev gode..


.  -  2010-02-06 13:10:09
Smager formeget af kardemommme, og dejen var for tør. brugte også kagecreme blanding i stedet. men de var altså ikke gode


Line  -  2010-01-20 16:21:08
det føles godt at have lavet sine egne fastalavnsboller. De er gode :)


Tanja  -  2009-02-03 20:23:22
Jeg lavede dejen omvendt - opløste gæren, herefter smør og mel ect i - resultatet var fint Jeg snød og brugte kagecremepulver, knap ½ l sødmælk og rørte det op med lidt fløde inden jeg skulle bruge det i bollerne. alt i alt nogen gode fastelavnsboller der fik smilet frem hos mine gæster og underbo


Mansse 17 år  -  2008-11-16 15:51:34
Glæder mig til at prøve denne opskrift, jeg ELSKER fastelavnsboller! Og jeg venter bestemt ikke med at lave dem til det bliver fastelavn. Mhhh..


Per  -  2008-02-11 21:00:56
Du laver rød glasur ved at tilsætte rød frugtfarve til glasuren, du kan også lave andre farver, men så er du nødt til at lave ny portion for hver farve.


Mig  -  2008-02-10 17:47:54
Hvordan laver man glasuren lyserød som på billedet?


Karin  -  2008-02-02 09:54:26
De er lækre, men de blev lidt tykke og cremen flød lidt ud, da den blev for tynd et æg mere gør nok ingen skade?


Per  -  2008-01-24 20:29:24
Mener dejen skal rulles tyndere ud, ca ½ cm. og de 12 stykker skal måle ca. 10x10 cm. Kagecremen blev lidt tynd og flød lidt ud, så måske et æg mere.