Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kold kogt laks bellevue

Kold kogt laks bellevue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Kold kogt laks bellevue, billede 4 Kold kogt laks bellevue, billede 1 Kold kogt laks bellevue, billede 2 Kold kogt laks bellevue, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Dressing:
150 gram Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Mayonnaise 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
0.5 tsk. Worcestershiresauce
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
Iceberg, salat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 bdt. Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Stenbiderrogn rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
Stenbiderrogn sort Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
Opskrift:
Laksen deles i 4 stykker. Hvidvin og vand bringes i kog i en pande med kant og låg, læg laksen heri og læg låget på og damp ved lav varme 3-4 minutter til kødet hvidt og mørt. Kødet stilles køligt til det er koldt.

Dressing:
creme fraiche og mayoanaise røres sammen med tomatpure, smages til med worcestershire, salt og peber.


Laksen anrettes på strimlet salat. Dressingen lægges over laksen, læg et halvt kogt æg ved den ene side og 3-4 grønne asparges ved den anden. Pynt laksen med dild og kaviar og ægget med kaviar læg en citronskive ved.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (12 stemmer)

Opskriften er vist 70876 gange,
og udskrevet 1592 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8291 (1974 kcal)
KJ pr. Pers. 2072 (493 kcal)
Vægt ialt 1185 gram
Vægt pr. Pers. 296 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 699 KJ (166 kcal)
Protein 8.9 gram
Fedt 13.3 gram
Kulhydrat 2.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu