Ølkage 02

Ølkage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Øl

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Eva Sloth

Indsendt :      Red:

Ølkage 02, billede 4 Ølkage 02, billede 1 Ølkage 02, billede 2 Ølkage 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Mørkt hvidtøl 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
500 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
2 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
øl, farin og æg røres sammen. Mel, kanel, nellike og natron tilsættes og røres sammen. Hældes i en smurt franskbrødsform sættes i en KOLD ovn og bages ca. 1 time 15 min, ved 175 grader C. alm. ovn. når den er færdig bagt tages den ud af formen og afkøles på en rist.

Tips:

Kan skæres i franskbrøds skiver og smøres med kold smør.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Ølkage

karakterer:
Opskriften er vist 140236 gange,
og udskrevet 5732 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (118 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16540 (3938 kcal)
KJ pr. Portion 16540 (3938 kcal)
Vægt ialt 1420 gram
Vægt pr. Portion 1420 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1164 KJ (277 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 1.0 gram
Kulhydrat 62.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Thomas AC  -  2016-02-25 23:22:13
Jeg fulgte anbefalingerne neden for og brugte dobbelt op på æg og puttede lidt olie i. Det var fint. Desuden tilsatte jeg 2 tsk. kardemomme og 2 tsk. ingefær. Dejligt. Mine kolleger blev rigtig glade for den og jeg kunne servere den to dage i træk til en helt kontor med ca. 15 personer (jeg havde lavet dobbelt portion). Fik meget ros af kollegerne :-) Husk at servere med koldt smør.

RikkeM  -  2012-11-24 12:15:27
Fantastisk kage! Jeg lavede dobbeltportion, men puttede 3 æg i. Det gav en dejlig konsistens - ikke for tør og ikke for blød.

  -  2012-01-24 20:35:59
tør så kom olie elle smør i, nå den bliv rør sammen vh ,, henning

  -  2012-01-10 13:39:39
Den bedster bedster kage jeg har noget sin smagt.

Sofia   -  2011-10-09 15:17:04
Mega god

  -  2011-10-09 15:16:35
Den er mega go vi bruger også 2 æg

  -  2011-09-15 13:08:06
Fantastisk kage. En kage man ikke kan lade stå.... Jeg bruger dog også 2 æg, da jeg ellers syn's den blir lidt tør.

Kage.nu  -  2011-04-04 14:59:01
Fin anmeldese men man kan sagtens lave den uden ovnen er KOLD!! Men ellers vil jeg bare sige: "Delicious!!"

Anne Mette   -  2011-03-26 15:26:35
den er lækker og nem at bage og den fylder ikke så meget som andre kager kan gøre

Bodilmai  -  2010-12-12 15:41:09
har prøvet den for 2 gang for mente ikke det kunne passe den skulle være SÅ GOD MUMS

Bodilmai  -  2010-11-23 16:00:42
lækker kage meget nem at lave perfekt med kold smør uhmmmmm

Bodil  -  2010-11-23 15:57:14
nemmere kage findes næsten ikke og rigtig lækker med kols smør mums

rikkej  -  2010-05-25 19:48:28
Super lækker kage, som er virkelig nem at lave. :)

niicoline  -  2010-02-10 13:13:19
fantiskisk!! men kan få formeget

Tine  -  2010-02-08 16:53:30
Vi bager den altid uden æg. Og bruger 1 tsk st. ingefær i stedet for den ene tsk nellike. Kagen kan sagtens serveres overtrukket med chokolade.. Uhmm.. Eller med hvis man ikke er bange for kalorierne 38% creme fraise rørt op med lidt vanillesukker :o)

emina  -  2009-12-24 11:40:35
den smager godt med smør ahh.....

chris  -  2009-10-24 17:45:58
ej, hvor ser den lækker ud!! :-D

allingham  -  2009-02-19 15:45:12
Jeg bruger 2 æg, så bliver den ik så tør, og bager den ved 200 grader(i forvarmet ovn), í 1 time og 15 min. under bagningen ligger jeg sølvpapir over i ca 20 min, for så bliver den ik hård på toppen.

Lisbeth  -  2008-12-08 11:23:03
Den er super lækker, har også prøvet med alm. øl, og vi syntes ikke der er nogen smagsforskel c¨,)

Claire & Sara  -  2008-09-18 16:18:10
god, men lidt tør PRØV DEN ! Mmhhhh....

Liva Andersen  -  2008-09-13 19:50:35
dejlig kage ELSKER den

liva andersen  -  2008-09-13 19:48:22
jeg elsker øl kage. det er min ynglings kage. jeg vil sige til dem der har lavet den TAK TAK.jeg er kun 9 år, kærlig hilsen liva andersen.

lotte  -  2008-05-22 14:46:51
Den er bare så lækker,og nem at bage

cathrine winther jensen. :)  -  2008-01-04 20:02:11
DELICIOUS CAKE:D YOU SHOULD TRY IT!

Dorthe  -  2008-01-02 17:54:37
Tilsæt evt. et par håndfulde rosiner. Mums!