Sund mørbradgryde (fedtfattig)

Sund mørbradgryde (fedtfattig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Sund mørbradgryde (fedtfattig), billede 4 Sund mørbradgryde (fedtfattig), billede 1 Sund mørbradgryde (fedtfattig), billede 2 Sund mørbradgryde (fedtfattig), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

250 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 Laurbærblade
Timian, tørret
2 dl. Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
2 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
400 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
   
Opskrift:
Rens mørbraden for sener og skær dem i skiver og brun dem på panden. Tag kødet op og brun løgene sammen med porrerne.

Hæld det hele i en ovnfast fad/gryde og tilsæt bouillon. Peberfrugter i tern, laurbærblade, timian, salt og peber tilsættes, og mælken røres op med maizena og hældes ved. Læg låg på og sæt det i ovnen ved 170 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Kom champignons på en tør pande og rist dem tørre.

Efter 15 minutter i ovnen tilsættes champignons og det bages vider mørbraden er mør.
Det hele smages til og jævnes med maizena.

Tips:

Serveres med ris og hovedsalat





karakterer:
Opskriften er vist 178583 gange,
og udskrevet 5165 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10498 (2499 kcal)
KJ pr. Pers. 2624 (624 kcal)
Vægt ialt 3004 gram
Vægt pr. Pers. 751 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 349 KJ (83 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 1.5 gram
Kulhydrat 11.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-03-04 19:06:44
Skal retten jævnes med maizena 2 gange???