Hjemmelavet pistaciemarcipan

Hjemmelavet pistaciemarcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Nødder - Pistacienødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hjemmelavet pistaciemarcipan, billede 4 Hjemmelavet pistaciemarcipan, billede 1 Hjemmelavet pistaciemarcipan, billede 2 Hjemmelavet pistaciemarcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.Pistacienødder, usaltede
400 g.sukker
2 dl.vand
1 spsk.rosenvand
100 g.flormelis
 
Opskrift:
Læg usaltede pistacienødder uden skal i et ildfast fad. Kom dem i ovnen ved 120 grader C. alm. ovn i 10 minutter. Tag dem ud og læg dem på et viskestykke. Gnid forsigtigt nødderne i viskestykket, så alle de brune hinder forsvinder.

Kog sukkeret op med vandet og lad det koge til en tyk sirup. Hvis det krystalliserer hældes en smule mere vand i, til det er opløst. Kør pistacienødder igennem en kødmaskine eller i mindre portioner i foodprocessor sammen med den hede sirup (en kødmaskine bliver varm). Den skal to gange igennem kødmaskinen, i foodprocessor køres bare til den er jævn og glat.

Køl massen af og ælt med parfumeret vand, og flormelis efter konsistens, og hvor sød man vil have massen.

Pistaciemarcipan bruges som al anden marcipan, men den specielle attraktive farve gør at den beder om at blive brugt til noget specielt, og det behøver ikke være gåsebryst eller kermitkager.

Der er meget mindre sukker i den hjemmelavede, end i købemarcipan, så man kan godt tillade sig at bruge rigeligt flormelis når den skal rulles ud. Det gøres nemmest mellem to stykker bagepapir.

Tips:

Der er en forudsætning for at lave marcipan på en foodprocessor, og det er at kniven er skarp. Uden foodprocessor kan man lave det med en kødmaskine, hvor man kører nødder og sukker igennem den fine skive et par gange, til det er ensartet.





karakterer:
Opskriften er vist 58551 gange,
og udskrevet 534 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-03-12 16:41:20
Hvis man bruger mandler, bliver det til alm. marzipan. jeg plejer at bruge 500g mandler og 400 -500 g flormelis. Det blendes og kommes i foodprosseren tilsat aeggehvide lidt ad gangen til det faar den rigtige konsistens. 2 dl vand er alt, alt formeget.

  -   2016-12-10 11:49:35
hvor kan man købe rosen vand og kan man ikke bruge en anden smag

  -   2011-02-08 11:41:13
lyder godt skulle jeg prøve det ?

  -   2010-01-31 08:46:55
Kør pistacierne godt i foodprocessoren inden sukkerlagen tilsættes, den skal køres længere end du tror.

  -   2007-12-18 13:45:01
den bedste opskrift på denne hjemmeside

  -   2007-12-18 13:43:19
Seriøst, den her opskrift er super. Marcipanen smager dobbelt så godt, som det man køber. Man kan eventuelt tage et smut til grænsen og købe 1 kg mandler til 30 kr. Så biver det sindsygt billigt