Solbærfool - Solbær fool

Solbærfool - Solbær fool, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Solbærfool - Solbær fool, billede 4 Solbærfool - Solbær fool, billede 1 Solbærfool - Solbær fool, billede 2 Solbærfool - Solbær fool, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Solbær, friske 1 dl. ribbede solbær vejer ca. 50 gram.
85 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skyl solbærrene i koldt vand, det er ikke nødvendigt at nippe dem. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret. Kog bærrene under omrøring ved svag varme ca 10 min, til frugten er kogt ud.

Passér solbærrene gennem en sigte og kom solbærpureen tilbage i gryden. Tilsæt citronsaften og varm op igen, tag gryden fra varmen og lad solbærpureen blive helt kold.

Pisk fløden stiv og vend den i den kolde solbærpuré. Sæt solbær-foolen meget koldt, til den skal spises.

Tips:

I stedet for at blande flødeskum i kan man servere solbærpureen som den er, med flødeskum til. Fool kan laves af så at sige alle slags bær, den kan også laves af rå bærpuré.





karakterer:
Opskriften er vist 22598 gange,
og udskrevet 300 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4496 (1070 kcal)
KJ pr. Portion 4496 (1070 kcal)
Vægt ialt 490 gram
Vægt pr. Portion 490 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 917 KJ (218 kcal)
Protein 1.4 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 27.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-08-01 19:17:25
Meget kraftig smag, og egner sig ikke til at spise alene, men den vil passe fint sammen med andre desserter som en dessert symfoni.