Almindelig jordbærrom

Almindelig jordbærrom, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Likør (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
1000 g.skov eller havejordbær
7.5 dl.hvid rom
500 g.sukker
2.5 dl.vand
 
Opskrift:
De rensede jordbær kommes i 2 store henkogningsglas, hvor rommen omhyggeligt fordeles over dem. Glassene lukkes omhyggeligt med låg, gummiring og klemmer og står dækket til med et klæde eller i et skab i 8 dage.

Så sies rommen fra bærrene gennem et klæde og sukkeret er i forvejen kogt til lage med vandet. Den er afkølet helt. Så snart rommen er løbet fra bærrene røres den sammen med sukkerlagen og fordeles i små rene flasker, der tilproppes og lakkes.


Jordbærkvaset kan opbevares, rørt med 500-750 g. sukker i henkogningsglassene og bruges i kager og desserter eller til konfektlavning.





karakterer:
Opskriften er vist 21395 gange,
og udskrevet 234 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu