Skinkefrikasse med frisk kørvel, nye urter og asparges

Skinkefrikasse med frisk kørvel, nye urter og asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Skinkefrikasse med frisk kørvel, nye urter og asparges, billede 4 Skinkefrikasse med frisk kørvel, nye urter og asparges, billede 1 Skinkefrikasse med frisk kørvel, nye urter og asparges, billede 2 Skinkefrikasse med frisk kørvel, nye urter og asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Skinkekød i tern
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
5 Peberkorn, sorte
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
500 gram Gulerødder nye med top
250 gram Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
250 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
   
  Sauce:
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

7.5 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Kørvel, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
1000 gram Kartofler, nye
   
Opskrift:
Sæt skinketernene over i en gryde med koldt vand og giv dem et opkog. Hæld kødet op i et dørslag og skyl det i koldt vand. Sæt det over i en ren gryde med 2 l. kogende vand. Tilsæt salt, gulerod og løg i stykker samt hel peber. Lad kødet koge ved svag varme under låg i ca 60 minutter, til kødet er mørt.

Imens ordnes de nye urter:
Skrub gulerødderne, befri dem for top og del dem evt. i halve (hvis de er lange). Del blomkålen i buketter. Skær de nederste 1-2 cm af de grønne asparges, og skær dem i 5 cm lange stykker.

Kassér urterne i suppen og hæld suppen op i et målebæger.

Sauce:
Smelt smør i en gryde og rør melet i. Spæd med ¾ l suppe. Lad saucen koge igennem og si den over kødet. Tilsæt gulerødder, blomkål og lad retten koge ved svag varme under låg ca. 5 minutter. Tilsæt asparges og lad dem koge med i yderligere 5 minutter. Vend friskhakket kørvel i retten og smag til med salt og peber.

Servér med nye kogte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 60779 gange,
og udskrevet 4615 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10164 (2420 kcal)
KJ pr. Pers. 2541 (605 kcal)
Vægt ialt 3792 gram
Vægt pr. Pers. 948 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 268 KJ (63 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 1.6 gram
Kulhydrat 8.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-04 20:16:57
Det er nemmere at styre grøntsagerne, hvornår de er møre ved at koge dem ved siden af i saltet vand til de er møre, dryppe dem af og tilsætte dem saucen sammen med det møre kød.