Hornfisk med kaperssmør

Hornfisk med kaperssmør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Hornfisk med kaperssmør, billede 4 Hornfisk med kaperssmør, billede 1 Hornfisk med kaperssmør, billede 2 Hornfisk med kaperssmør, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6-800 g.hornfiskefileter uden ben
 
 Fyld:
2 spsk.smør
1 spsk.finthakket rødløg
0.5 spsk.finthakket persille
1 tsk.Dijonsennep
1 spsk.kapers
 salt
 peber
 
 Panering:
1 æg
 rasp
 salt
 peber
 
 Stegning:
 smør
0.5 spsk.olie
 
 Tilbehør:
1 spidskål (800 g.)
2-3 dl.vand
 salt
 peber
 
 Sauce:
1.5 dl.piskefløde
0.5 citron saft heraf
0.5 tsk.fintrevet citronskal
 salt
 peber
 
750 g.nye kartofler
 
Opskrift:
Skrab kartoflerne og sæt dem over at koge.

Skyl og tør fiskene og efterse dem for ben. Skær fileterne i 10-12 cm. stykker.

Rør blødt smør med løg, kapers, persille, sennep og salt og peber. Fold hvert fiskestykke omkring lidt af fyldet.

Pisk ægget sammen og vend fiskepakkerne i æg. Vend derefter i rasp blandet med salt og peber.

Steg fiskene i smør + olie ved mellem varme, til de er gyldne på begge sider. Hold dem varme.

Rens spidskålen og skær den i både, der stadigvæk hænger sammen i bunden. Damp kålen mør i saltet vand 8-10 minutter i pande eller sauterpande med låg.

Kog fløden, til den tykner, tag den af varmen og tilsæt citronskal, citronsaft og salt og peber. Hæld citronsaucen over spidskålen ved servering.

Server de stegte hornfisk med kogte kartofler og spidskål, samt evt. dild eller persille.





karakterer:
Opskriften er vist 16999 gange,
og udskrevet 348 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-20 21:26:08
Vi lukkede fiskestykkerne med en kødnål. det var en lykkelig middag, den.

  -   2008-09-08 08:50:53
Rigtig lækker opskrift ! Jeg vil nok bruge alm. løg til smørret næste gang, for at undgå den lidt søde smag af rødløg.. Og så kan jeg klart anbefale Flødestuvet Romainesalat (opskrift andetsteds på dette site) i stedet for spidskålen :-)

  -   2008-06-29 09:08:22
Saucen lyder ikke af meget, men den er meget syrlig så det passer faktisk fint.

  -   2008-06-29 09:07:40
Som det kan ses på det midterste af de små billeder så lukkede fisken sig op, så i stedet for at folde bør man kun smøre fyldet på halvdelen af fiskestykkerne og så lægge et stykke fisk over så det bliver en sandwich.