Rabarberbolsjer - Rabarber bolsjer

Rabarberbolsjer - Rabarber bolsjer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SlikRet : Slik - Bolcher - Bolche

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 dl.vand
450 g.sukker
125 g.druesukker (gerne økologisk)
 
2 tsk.citronsyre
1 ml.grøn slikfarve
1 ml.rød slikfarve
1 ml.rabarberaroma
 
 Lidt madolie (neutral smag)
 
 Evt.talkum eller magnesiumstearat til at vende bolsjerne i
 
Opskrift:
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør teflonvævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.

Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.

Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.

Kog op til nøjagtigt 162oC og hæld massen ud på teflonvævet.

Vent et ½ min. Drys citronsyre over massen og tilsæt farve. Ælt med plastskraberne fra side til side, så citronsyre og farve fordeles og massen flyttes rundt på teflonvævet.

Når massen er lidt fastere, tilsæt smagsstoffet. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.

Saml massen i en klump og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.

Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølet.





karakterer:
Opskriften er vist 21979 gange,
og udskrevet 229 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-01-17 20:23:59
Er det ikke gul slikfarve i stedet for grøn slikfarve der skal i til rabarber bolsjer. Så vidt jeg ved er de gule i midten og rød uden om.

  -   2011-03-31 17:04:38
ja de ser gode ud. det skal nok blive sjovt

  -   2010-05-04 19:46:13
jeg glæder mig til at prøve dem