Langtidsstegt lammekølle med hvidløgskartofler

Langtidsstegt lammekølle med hvidløgskartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Langtidsstegt lammekølle med hvidløgskartofler, billede 4 Langtidsstegt lammekølle med hvidløgskartofler, billede 1 Langtidsstegt lammekølle med hvidløgskartofler, billede 2 Langtidsstegt lammekølle med hvidløgskartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.lammekølle
1 spsk.tørret rosmarin
 salt
 peber
1 økologiske citroner i tynde skiver
 
 Hvidløgskartofler:
1000 g.små vaskede kartofler
0.5 dl.olie
0.5 helt hvidløg
 salt
 peber
 
 Auberginecreme:
2 Aubergine vasket og halveret på langs
0.5 dl.olivenolie
0.5 dl.persille finthakket
 citronsaft
 salt
 peber
 
Opskrift:
Tør lammekøllen af med køkkenrulle. Skær med en skarp kniv små lommer i overfladen. Fordel den tørrede rosmarin i lommerne og drys med salt og peber. Sæt citronskiverne fast på overfladen med små træpinde eller kødnåle. Læg køllen på en rist i bradepanden og steg den nederst i ovnen ved 150 grader C. alm. ovn i ca. 2 timer og 50 minutter. Kødets centrumstemperatur skal være 70 grader C, før lammekøllen er færdig.

Tag køllen ud og lad den hvile godt tildækket i alufolie og viskestykker i ca. 30 minutter.

Hvidløgskartofler:
Skær hvidløget igennem på midten så fedene bliver halve, skil fedene fra hinanden. Vend hvidløg og kartoflerne i olien. Krydder med salt og peber. Steg kartoflerne ca. 60 min. i bradepanden under lammekøllen til de er gyldne og sprøde.

Auberginecreme:
Bag auberginerne med i ovnen ca. 45 min. Til de er helt bløde og møre. Tag auberglnerne ud og lad dem køle af. Skrab kødet ud af auberginerne og blend det med olie. Smag til med citronsaft, salt & peber.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Langtidsstegt lammekølle

karakterer:
Opskriften er vist 53522 gange,
og udskrevet 1552 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-11 10:52:44
Kødets kernetemperatur skal ikke være 70, men 75 grader

  -   2005-01-01 01:01:01
Da kartoflerne skulle i ovnen løftede jeg bradepanden en tak opad, og satte kartoflerne ind i eget fad herunder.