Oksemørbrad med rababer gorgonzolasauce

Oksemørbrad med rababer gorgonzolasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksemørbrad med rababer gorgonzolasauce, billede 4 Oksemørbrad med rababer gorgonzolasauce, billede 1 Oksemørbrad med rababer gorgonzolasauce, billede 2 Oksemørbrad med rababer gorgonzolasauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.oksemørbrad
 salt
 peber
 
 Sauce:
5 dl.sauce espagnole
1 dl.rødvin
20 g.gorgonzola
3 spsk.saft fra rabarberkompot
 
 Tilbehør:
400 g.gulerødder
400 g.ærter
 
Opskrift:
Oksemørbrad gnides med salt og peber, brunes på en varm pande, sættes i ovn, hvor den steges rosa 25-30 minutter ved 250 grader C. alm. ovn.

Sauce Espagnole koges op, tilsættes 1 glas rødvin, gorgonzola samt saften fra en rabarberkompot, smages til der er smag fra såvel grundsovsen (sauce Espagnole), gorgonzolaen og rabarber.

Gulerødder skæres julienne, og de får sammen med ærter et hurtigt opkog i gryde tilsat smør.

Kartoffelrösti tilberedes eller købes færdige fra frys, hvis man synes det tager for lang tid at lave disse.

Oksemørbraden skæres ud i tynde filetskiver, anrettes på fad med ærter, gulerødder og rösti.
Saucen i kande til retten.





karakterer:
Opskriften er vist 32607 gange,
og udskrevet 514 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-05-23 20:18:43
tjah ... den "opfandt" jeg jo så sammen med min kok Jesper tilbage i 1998 til vores restaurant i Sønderborg. Opskriften som gengives her, er præget af "moderne tider". Vi lavede den helt fra bunden dengang!! Men lækker: Ja! DET er den.

  -   2007-04-13 22:17:20
lækker - saucen er vild lækker