Dampet torskeloins med nye hvide asparges

Dampet torskeloins med nye hvide asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Dampet torskeloins med nye hvide asparges, billede 4 Dampet torskeloins med nye hvide asparges, billede 1 Dampet torskeloins med nye hvide asparges, billede 2 Dampet torskeloins med nye hvide asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.Torskeloins
2.5 dl.Vand
 
800 g.nye kartofler
500 g.hvide asparges, friske
 nye gulerødder
200 g.Babyspinat
 
 Beurre Blanc:
1 bananskalotteløg
1 dl.hvidvin
1 dl.cremefraiche 38%
100 g.smør
 
50 g.Høvlet peberrod
1 æble
 
Opskrift:
Kartoflerne koges for sig selv. Gulerødder og asparges kan koges sammen ca. 5 minutter.

Sauce:
Skalotteløg hakkes fint Kommes i en gryde samen med hvidvin, koges ned til det halve. Tilsæt creme fraiche og koges igen ned til det halve. Tages af varmen og Monteres med koldt smør (smørret piskes i) smages til med salt og peber.

En stegepande smøres og torskeloins (torskens mørbrad) lægges på og vand hældes ved, Torsken dampes møre knap 10 minutter Torsken løftes op og vandet hældes fra på nær 1 spsk. Som spinaten dampes i.
Skyllet spinat kommes på panden og dampes kort tid 10-15 sek. skal ikke falde helt sammen.

Torsken anrettes på den dampede spinat med nye kartofler kogte hvide asparges og nye små gulerødder,
Samt Beurre Blanc drysses med høvlet peberrød og fine æbletern

Tips:

Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebræt, da de ellers nemt knækker.

Trævler aspargesen i knækket har du ikke skrællet dybt nok.





karakterer:
Opskriften er vist 2263 gange,
og udskrevet 49 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu