Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kvægfjordskagen

Kvægfjordskagen, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandKilde : Matopskrifter.no

Indsendt :


Kvægfjordskagen, billede 4 Kvægfjordskagen, billede 1 Kvægfjordskagen, billede 2 Kvægfjordskagen, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.sukker
100 g.smør
4 æggeblommer
100 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 tsk.vanillesukker
4 spsk.mælk
 
 Marengs:
4 æggehvider
200 g.sukker
100 g.mandler
 
 Romcrem:
2 æggeblommer
1 spsk.sukker
1.5 spsk.maizena
2 dl.kaffefløde
 Romessens
 
2.5 dl.piskefløde
1 spsk.sukker
 


Opskrift:

Rør smør og sukker luftig. Rør æggeblommerne i en af gangen. Bland mel, bagepulver og vanillesukker. Rør det i skiftevis med mælken. Beklæd en lille bradepande 23x33 cm. med bagepapir. Fordel dejen jævnt udover. Bag ved 180 grader C alm. ovn midt i ovnen ca 8 minutter.


Pisk æggehviderne stive og rør sukker i. Fordel marengsen over dejen i formen. Hak mandlerne og drys dem over. Bag ved 180 grader C alm. ovn midt i ovnen til den har pæn farve ca. 18 minutter. Afkøl på rist.


Fyld:
Pisk æggeblommer, sukker, maizena og kaffefløde sammen. Kog op under omrøring. Afkøl og rør romessens i efter smag.

Piskefløden piskes med sukker og røres sammen med romcremen.


Del kagen i 2 deler på tværs. Læg den ene på et fat med marengsen ned og fordel cremen over . Læg på den andre siden med marengsen op.

Server ved den gode anledning. Det kan bruges færdig romcrem, men det er lidt "juks".

Tips:

Kagen kan også laves i 2 stk. 22 cm. springforme.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 54879 gange,
og udskrevet 742 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Klaudia  -  2017-03-12 23:28:19
Hvorfor bliver kagen altid rå indeni? Og brændt på toppen... nu har den været i ovnen i over 1 ½ time og stadig er vandig og rå inden i og det er 3. Gang jeg laver den, mislykkes altid. Kun en enkelt gang hvor jeg bagte kagen først før jeg kom marengsen over.


GRL  -  2016-04-07 18:57:42
Skal smøren smeltes?


Dansker  -  2016-02-13 11:02:46
Jeg har en søster som bor på Kvæyø og det er fra området omkring kvæfjord. Det ligger oppe ved det øverste af Lofoten. At komme derop er fantastisk. Prøv engang at oplev deres kaffeborde, uhm siger jeg bare. Der er tradition for, at når der er fest, så kommer naboer, venner og bekendte med hver deres kage. Det er bare en oplevelse. Vi var til bryllup deroppe i 2013 og jeg tror der var ca 20 lagkager den ene flottere som den anden.


Klaudia  -  2014-02-12 18:51:54
Hvor kommer kagen fra? Og er der en bestemt historie bag?😊 Har serveret den til min søns 1/2 års fødselsdag og én har inviteret mig til at komme og præsentere den på tv, som en del af et indslag om kaffemik og kagedamer😉 Den er bare så god!❤️


k larsen  -  2013-09-25 14:39:09
kan kvædfjordkagen fryses ned med marengs og flødefyl


  -  2013-07-03 09:58:56
De kommer fra Norge og jeg har bagt den mange gange og gerne med multebær


Malou  -  2012-03-03 11:00:14
Super kage!! Har været vores families faste indslag til føsdage de sidste 10 år ;) Vi server frisk frugt til... jordbær, hindbær, kiwi.... Min søster har med succes serveret syltet frugt til... ferskner og sån... lækkert!


Mia  -  2011-07-18 22:02:42
Har meget meget stor held lavet denne lækre kage.. den er arbejdet værd. I dag, når jeg spørger min mand om hvilken kage vi skal have, kan han kun sige: kvægfjordskage!