Bradepandekage med rabarber

Bradepandekage med rabarber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bradepandekage med rabarber, billede 4 Bradepandekage med rabarber, billede 1 Bradepandekage med rabarber, billede 2 Bradepandekage med rabarber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Rabarber, renset vægt
325 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 spsk. Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Rabarber skåret i små stykker drysses med sukker og opvarmes forsigtigt til rabarberne begynder at safte. Der må ikke omrøres. Rabarberkompotten hældes i et dørslag, saften skal også bruges.

Smør og sukker røres blødt, æg tilsættes et af gangen.

Mel, bagepulver og vanillesukker blandes og kommes i skiftevis med ca 2¼ dl rabarbersaft.

Dejen kommes i en smurt bradepande ca 23x33 cm. Rarbarberne fordeles over og til sidst drysse med perlesukker.

Bages 50 min. ved 175 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 241693 gange,
og udskrevet 13294 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (80 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21671 (5159 kcal)
KJ pr. Pers. 1805 (429 kcal)
Vægt ialt 2067 gram
Vægt pr. Pers. 172 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1048 KJ (249 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 7.3 gram
Kulhydrat 43.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-08-24 10:34:53
Rigtig god kage :)

  -   2018-05-18 11:10:22
Kan kagen bages 2 dage før den skal bruges

  -   2017-07-08 22:02:08
Nok den mest dårlige kage.... mangler både smag og bliver meget hurtigt tør.

  -   2016-05-21 13:24:19
Hvornår bruges saften fra rabarberne ? Det står der intet om.

  -   2016-05-15 13:28:23
I kunne altså godt have skrevet at de 325 gr. sukker skal blandes med rabarberne. Og de 200 er til dejgen. Som teksten er nu, er det ikke klart :(

  -   2015-08-17 21:24:18
Den er fantastisk. Kagen smager super godt og den kan sagtens laves dagen før, den skal bruges.

  -   2015-08-02 20:21:22
Rigtig god opskrift! Anbefales varmt herfra, dog tilsatte jeg lidt havregryn, kokosmel, hakkede mandler samt valnødder :)

  -   2011-05-10 18:16:29
kan den fryse

  -   2010-07-25 17:25:31
Den her kage er simpelthen pragtfuld!.. Kan varmt anbefales.. Lækkert!..

  -   2010-06-01 22:59:00
Er jeg den eneste som har dobbelt så meget rabarber på toppen iforhold til billede???

  -   2010-05-31 20:27:38
Lækker, lækker kage... Virkelig et hit!

  -   2010-05-14 10:04:44
Rigtig god. Kan evt. rive lidt marcipan ovenpå ...serveres med eller uen creme fraiche / fromage Frais

  -   2009-05-09 16:13:35
Hvis man laver kompot af 1 kg rabarber og 430g sukker til den samme mængde dej og bager kagen i en større bradepande bliver kagen knap så massiv. Den overskydende rabarbersaft er glimrende til saftevand!

  -   2009-04-18 21:31:28
I.s.f. perlesukker: Prøv med en blanding af halv marmelade (jordbær) og halv vand og smør et tynd lag over hele kagen efter den er taget ud af ovnen!!!

  -   2008-07-13 12:52:13
super dejlig kage, - også nem at lave!!

  -   2008-06-17 21:00:29
ole's problem kan opstå når man bruger for høj varme på blusset. Lavt blus og tålmodighed ;o) (og personligt synes jeg det er lækkert der er lidt forskel i teksturen)

  -   2008-04-29 10:32:40
Kan kagen fryses?

  -   2007-06-14 16:11:51
Rigtig god , den smager også godt med flødeskum

  -   2007-06-13 15:28:32
hvorfor må man ikke røre i rabarberene? er det for at de ikke smatter ud? jeg synes de nederste rabarber bliver meget møre mens de øverste stadig er rå, dessuden smelter sukkeret ikke.

  -   2007-06-13 15:24:40
prøv at koge saften op med rosmarin før den tilsættes i dejen

  -   2007-05-27 12:34:29
lækker lækker holder sig saftig i flere dage, godt med æbler i ...hakkede mandler og lagde dem ovenpå sammen med sukker ...

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god, sur/sød, solid kage. Halvdelen af rabarberne kan erstattes af skrællede æbler.

  -   2005-01-01 01:01:01
2/3 opskrift passer til en springform

  -   2005-01-01 01:01:01
Der kan sagtens bruges frosne rababer. Det givere måske mere saft end der skal bruges i kagen men det er perfekt til saftevand. dejlig kage.