Gratineret svinemørbrad med allioli

Gratineret svinemørbrad med allioli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gratineret svinemørbrad med allioli, billede 4 Gratineret svinemørbrad med allioli, billede 1 Gratineret svinemørbrad med allioli, billede 2 Gratineret svinemørbrad med allioli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad afpudset
 olie
 salt
 peber
1 kvistfrisk rosmarin
1 kvistfrisk timian
1 laurbærblad
 
 Allioli:
2 fedpillede og knuste hvidløg
1 lille skive hvidt brød uden skorpe
 hvidvinseddike
1 æg
 salt
1-2 dl.rigtig god olivenolie
1 spsk.flydende honning
 
 Tomatmarmelade:
500 g.gode spanske flåede tomater
0.5 citron fintrevet skal heraf
1 laurbærblad
1 spsk.rørsukker
 salt
 peber
 
 Stegte asparges:
12-16 friske grønne asparges
 olie
 groft salt
 
Opskrift:
Læg et snit på langs af mørbraderne, åbn dem og skær dem i hver tre stykker. Varm olien op med krydderurterne. Brun mørbradstykkerne godt. Læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber.

Fordel et pænt lag allioli på hvert stykke og sæt dem i en 200 grader C. alm. ovn i 14 minutter.

Serveres med tomatmarmelade, stegte asparges og godt brød.

Allioli:
Lad brødet suge eddike, pres derefter det overflødige eddike af. Brækkes i små stykker og blendes sammen med hvidløg, salt og æg. Tilsæt olien langsomt til en passende konsistens. Smag til og rør lidt honning i.

Tomatmarmelade:
Varm alle ingredienserne op i en gryde og lad det koge ind uden låg for svag varme i to timer.

Stegte asparges:
12-16 friske grønne asparges renses og ristes hurtigt i lidt olie. Drysses med lidt groft salt og serveres straks.





karakterer:
Opskriften er vist 32620 gange,
og udskrevet 642 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-05-14 20:45:24
Super lækker måde at tilberede svinemørbrad på. Tænker dog, at man sagtens kan anvende kyllingesnitsler eller andet kød/fisk, hvis man har lyst til det. Synes det tager meget lang tid at lave atollen i blender, fordi der er så lidt væske i. Kan med fordel laves i minihakker eller tilsvarende. Jeg gav kødet 18 min på 200 grader ved almindelig ovnvarme. Det blev let rosa. Så hvis det ønskes gennemstegt, skal det nok have fem minutter mere. Men en dejlig ret, hvor atollen blev lækker gylden på toppen af kødet.

  -   2011-08-26 11:22:29
til aiolien skal man ikke bruge hele ægget... kun blommen

  -   2011-01-01 15:44:48
det er en kanon lækker ret, men kom ved en fejltagelse til at komme honning i tomatmarmeladen, men det blev den nu ikke ringere af. Det er en ret der det absolut kan anbefales

  -   2010-09-03 10:10:32
vil ikke kallede marmelade men kompot og synes godt at den må få bare lidt mere sukker

  -   2010-06-22 13:43:30
Mener 2 timer til tomatmarmeladen er alt for meget, vi gav den kun 10 minutter og resultatet kan ses på billedet.