Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Abrikosris II

Abrikosris II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 l.skummetmælk
1 stang vanille
2.5 dl.grødris
0.5 dl.sukker
2 ds.halve henkogte abrikoser a 500 g
1 glasabrikosmarmelade
2 cl.mørk rom
 røde og grønne cocktailbær
 rød pyntegele i tube
 
Opskrift:
Skummetmælken bringes i kog i en tykbundet gryde, kornene af vanillestangen skrabes ud og kommes i gryden sammen med stangen. De skyllede, afdryppede grødris tilsættes. Der røres godt i gryden, til skummetmælken er kommet i kog.

Risen koger under låg ved svag varme i ca. 30 min., eller til al mælken er opsuget i risene. Vanillestangen tages op, og sukkeret røres i.

En rund form skylles med koldt vand, og grøden hældes i og stilles til afkøling. Når grøden er helt kold, vendes formen ud på et stort fad, og grøden dækkes med de halve abrikoser.

Abrikosmarmeladen røres lind med rommen og hældes ud over abrikoserne. Der pyntes med cocktailbær og gele.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 16204 gange,
og udskrevet 167 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu