Russiske klejner

Russiske klejner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Rusland

RuslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Russiske klejner, billede 4 Russiske klejner, billede 1 Russiske klejner, billede 2 Russiske klejner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hvedemel
2 æg
2.5 dl.vand
2 spsk.rom
 salt
65 g.sukker
 fritureolie
 
 Desuden:
2 spsk.sukker
0.5 tsk.kanel
 
Opskrift:
Ælt mel, vand, æg, rom, salt og sukker sammen til en blank dej. Rul den tyndt ud og skær den i strimler på 5x15 cm. med en kniv. Snit et hul i midten af hver strimmel og træk den ene ende gennem hullet som til almindelige klejner. Man kan også skære tre meget tynde strimler dej og flette dem sammen.

Varm olien op og lad klejnerne koge til de er gyldne. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys klejnerne med kanel og sukker lige før serveringen.

Russiske klejner smager bedst når de er helt friskkogte og egner sig ikke til længere tids opbevaring.





karakterer:
Opskriften er vist 36228 gange,
og udskrevet 342 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Tror du ikke at du har misset noget? Rom? Tror du ikke det skulle være Vodka?