Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Risalamande 02

Risalamande 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

HøjtidJul - julen

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : pjuske

Indsendt :


Risalamande 02, billede 4 Risalamande 02, billede 1 Risalamande 02, billede 2 Risalamande 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kopperkogt risengrød
1-2 pasteuriseret æggeblommer
1 spsk.sukker
1 tsk.vanillesukker
2.5 dl.piskefløde
100 g.hakkede mandler
 
 1 hel mandel
 
Opskrift:
pisk æggeblomme med sukker og vanilla rør det i grøden kom de hakkede mandler i pisk fløden til skum og vend det hele sammen slut med den hele mandel spises med kold eller lun kirsebærsovs






Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risalamande

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (173 stemmer)

Opskriften er vist 129967 gange,
og udskrevet 3190 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Heidi  -  2018-12-25 09:27:41
Super god risalamande.. Herhjemme var den et hit juleaften.. 5 store stjerne herfra ⭐

Morville  -  2017-12-25 10:07:30
Den er alletiders, men hvad er en kop. Jeg fandt en metrisk kop på ninternettet og kunne se at det er 2,5 dl. Kan kopperne ikke udskiftes med et standardmål, så som dl. mm.

Mini  -  2014-12-06 04:56:18
Hvis jeg skal lave en option til 13 voksne og to børn hvor meget skal jeg så bruge? For kan se i en af kommentarerne at der er en der har ganget opskriften med 3 for at få til pers. Håber der er nogle der kan hjælpe for jeg haraldrig lavet til så mange pers. Før

Bettina. 1965.  -  2014-03-23 14:24:39
Til hr. Palle. Du kan ikke erstatte piskefløden med noget andet, da det bare ikke vil smage som en ordentlig ris a la mande, skal gøre. Men det er jo forår nu, så mon ikke du allerede har fundet ud af det .?

  -  2013-12-25 00:13:44
Super god... Den bedste ris a la mande ever.. Giver den helt klart 10

Jens  -  2013-12-24 08:06:06
Hvis du kan piske flødeskum af cremefine kan det godt lade sig gøre men gætter på det ikke smager som en risalamande skal

Hr Palle  -  2013-12-17 18:53:44
Er der nogen der kan fortælle mig, om den bliver lige så god hvis jeg skifter fløden ud med feks cremefine? Grunden er blot den at der er familie medlemmer der ikke kan tåle den fede fløde.

Bettina.1965  -  2013-11-02 14:23:43
Super lækker ris a la mande, har lige afprøvet den og den er da bare mums. Et stort 10 tal herfra.

Klaus  -  2012-12-28 11:01:26
Brugte opskriften både lille juleaften og juleaften og alle var enige om at det smagte pragtfuldt (kogte en vaniliestang med da jeg lavede risengrøden). Tak for en super opskrift :)

Pernille  -  2012-12-23 12:40:22
jeg lavede den her sidste år til jul og den blev bare perfektså igen i år er det den her vi går efter:D rigtig go som alle elsker glædelig jul til alle

Niki  -  2012-12-19 17:07:36
Sødmælk

Manchesterob  -  2012-11-17 01:20:33
Skal grøden koges med sødmælk eller vand

IhAltsä  -  2011-12-03 09:41:06
Det er fint nok.. men det ändrer ikke pä at det kun er en halv opskrift!

SusRoskilde  -  2011-11-13 21:41:50
En kvart piske er en kvart liter, dvs den lille af de to størrelser med lukning i toppen, man typisk kan få i et supermarked (med mindte de også har dem endnu mindre). "En kop" er altid 1.5 dl. Jeg kan se andre har svaret det samme, og det er også korrekt. Ville bare skære det ud i pap.

Mie og Camilla 13år  -  2011-11-07 16:46:01
Vi er kun 13 år, og den her Risalamande er mega god, og vi har lavet mange forskellige Risalamander men den her er dog den bedste vi har lavet, vi tog også lidt vanilie i (SMAGER MEGA GODT) Vi vil gerne råde jer til at lave den her Risalamande, den er hurtig at lave og mega god.. God bedring med Risalamanden, og GOD JUL OG GODT NYT ÅR ALLE SAMMEN!..

Inge V.  -  2010-07-04 18:17:14
Ca. 1/4 piske er det samme som 1/4 l (2,5 dl) piskefløde.

  -  2009-12-22 12:21:47
ved godt at jeg er meget uerfaren, ca. 1/4 piske? har regnet ud at det er piskefløde, men er det 1/4 dl. eller 1/4 af hele massen, eller hvordan? :D

Sille  -  2009-12-15 20:49:16
Og skal jeg forstod ikke helt, hvor meget der skulle til, for at der er nok til 6 mennesker?

  -  2009-12-15 20:48:10
Vanilje stangen, skal den bare tages ud af posen og puttes i, eller skal der gøres noget ved først??

Per  -  2009-12-01 16:17:42
Det skal være grødris

Per  -  2009-12-01 16:17:24
Jeg har lige vejet risengrød af, hvor meget pr dl. og 1 dl. vejer ca. 110 gram, en kop mener jeg indeholder 1.5 dl. så mit bud er 330 gram.

Socdk  -  2009-11-25 01:03:27
Jeg ville være glad hvis, der var oplyst gramvægt på risengrøden istedet for "kopper". En "kop" er svær at måle, medmindre man har en beholder af en art med målet skrevet på. Desuden burde selve processen til at lave risengrød også være i opskriften.

  -  2009-11-21 17:00:49
hvilke ris skal der bruges til grøden?

  -  2009-06-10 12:18:03
1 kop et eller andet, svare normalt til ca. 1.5 dl. Og til den total uerfaren betydet tsk kun en, med mindre andet er anskrevet.

Stine  -  2008-12-07 19:38:39
Kanon risalamande.. Har ikke lavet det før og troede jeg skulle igennem mange opskrifter før jeg fandt én, der bare smager som den skal, men den her er jo pare perfekt

Myu  -  2008-12-06 21:01:45
Hvor meget er "tsk vanilla"? Og skal det stadig tilsættes hvis man har puttet en stang vanille i grøden? Og hvad svarer en kop til?

Julia  -  2008-10-26 18:49:39
Hvad svarer de to kopper til? Bare så jeg ved, hvor meget grød jeg såén ca. skal lave..

Simone  -  2008-10-16 10:51:05
Har lige prøvet denne opskrift i går. Den var rigtig god, men hele familien syntes, at der gerne måtte komme lidt mere flødeskum i den.

Anne-Mette  -  2008-01-05 17:13:39
Aldrig har min familie og jeg været mere enig i hvad en god risalamande er. 10 Herfra!!!

Malene  -  2007-12-27 08:45:48
kopper er det kaffekopper eller thekrus størrelse?

Stinne C.  -  2007-12-24 08:45:07
Vidunderlig opskrift, 3x passer til 6 voksne og 3 børn´(med lidt i overskud). Kogte også en vaniliestang med i risengrøden. Opskriften bliver da lige præcis både sød- og vanilieagtig nok.

Jane  -  2007-12-23 09:22:00
Prøv at koge 1-2 dl. vand og kog risene deri først i 2 min. så koger mælken ikke så let på bunden af gryden.

bodil  -  2007-12-18 11:12:08
Ja netop denne risalamande med æg er en gammel god opskrift. Jeg kender den fra mit hjem på Lolland og fra min farmor som er fra Møn. Jeg er 57 år så opskriften er en gl. opskrift, mon nogen ved hvilken egn denne opskrift kommer fra.

Christian  -  2007-12-14 14:37:32
Den Var Go'

  -  2007-11-22 21:04:09
ja, almindelig risengrød :)

Tanja  -  2006-12-21 19:32:00
Måske et dumt spørgsmål, men skal man lave alm. risengrød først.?

Theprinzess  -  0000-00-00 00:00:00
Denne opskrift er så djævelsk god at ris ala mende ikke længere kun er til jul herhjemme:)

resbo  -  0000-00-00 00:00:00
og så virker det heller ikke klogt at koge risengrød :-)

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
Har lige prøvet denne opskrift og jeg må sige at den var god. Der er dog lige en lille ting der kan gøre den perfekt og det er at man koger vanillie stang med grøden. Man skal ikke være bange for æggene, de gør den mere tung og fast. Så hvis man har tendens til en tynd risalamande så kunne dette være en rigtig god alternativ. Jeg giver den 8 og 10 hvis man koger vanilien med.