Hård karamel med melasse

Hård karamel med melasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SlikRet : Slik - Karameller

HøjtidJul

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt af : Lone Stewart

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 dl.vand
250 g.Brun farin
3 spsk.melasse- helsekostforretning
250 g.Lurpak smør
1 spsk.eddike
 
Opskrift:
Alle ingredienser undtagen eddike kommes i en 4 l. gryde og koges sammen ved god varme. Pas på det ikke brænder på og rør i det med et par minutters mellemrum.

Når massen tykner tilsættes eddike og den koger videre nogle minutter til den har kogt cirka 15-20 minutter. Massen testes ved at komme en dråbe i et glas koldt vand - bliver den hård er massen kogt færdig. Hældes i en smørsmurt franskbrødsform eller en lille bradepande, hvor karamelmassen bliver cirka 1 cm. høj. Når massen er kold vendes den ud på et bord og knækkes eller slås i stykker eventuelt med skaftet af en stor kniv.

Er karamellerne ikke blevet hårde kan de koges op igen med en smule vand.

Tips:

Denne karamelopskrift er meget gammel og stammer fra England, hvor karamellerne oftest laves ved juletid. Brugen af melasse er næsten ukendt i Danmark men produktet anvendes meget til specielt bagværk i England, hvor det hedder "Treacle". De gange jeg har lavet karamellerne til danskere, har specielt voksne været meget begejstrede for dem.





karakterer:
Opskriften er vist 30666 gange,
og udskrevet 236 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (43 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
tag gerne med på job