Finskbrød diabetes

Finskbrød diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 48 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Finskbrød diabetes, billede 4 Finskbrød diabetes, billede 1 Finskbrød diabetes, billede 2 Finskbrød diabetes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

20 gram Perfect Fit (Sødemiddel) Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
20 gram Hasselnøddeflager
10 gram Perfect Fit (Sødemiddel) Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Opskrift:
Margarinen røres blød. Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Hvedemel, vanillekorn, atwel, sukker og bagepulver blandes og røres i margarinen. Dejen samles med ægget. Dejen æltes godt sammen.

Dejen rulles ud til en pølse på ½ cm.

Pølsen trykkes lidt flad og pensles med vand. 20 g. hakkede hasselnødder og 10 g. perfect fit blandes sammen og drysses henover pølsen.

Pølsen skæres ud i 60 stykker a 5 cm. lange stykker og bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 122029 gange,
og udskrevet 5214 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6727 (1601 kcal)
KJ pr. stk. 140 (33 kcal)
Vægt ialt 422 gram
Vægt pr. stk. 8 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1592 KJ (379 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 19.2 gram
Kulhydrat 44.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-22 08:09:02
Perfect Fit og Atwel er sødemiddel, og de virker også som fedterstatning, så der samtidig kan skæres ned på fedtet. Disse 2 sødemidler ligner hinanden, så det betyder ikke noget hvilken en af dem du bruger.

  -   2011-11-20 16:42:26
Har lige et par spørgsmål ang. opskriften. Hvad er en "Perfect Fit" og en "atwel" med venlig hilsen Kirstine fra Grønland

  -   2009-11-24 10:14:43
Hej Per. Nej I har gjort det helt rigtigt. Sådan skal Finskbrød laves. De ser helt rigtige ud på billedet. :)

  -   2008-12-20 19:21:14
Vi fik vist udført opskriften forkert. Dejen skulle have været rullet til en tynd pølse og skærfladen skulle havde været endestykkerne og ikke siden som på billederne. Men de smager vist lige godt.

  -   2008-11-20 12:19:13
Man kommer tit en lille smule sukker i opskrifter, der indeholder kunstigt sødemiddel. Det forhindrer at kagerne kommer til at smage "kunstigt". Den lille mængde sukker i denne opskrift er ok for en diabetiker.

  -   2005-01-01 01:01:01
De er rigtig goe af at være bagt som diabetes kager... der står der ska sukker i opskriften men jeg har ikk brugt alm. sukker men kun NATREEN sødemiddel...