Brunkager med sirup og sukat

Brunkager med sirup og sukat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Brunkager med sirup og sukat, billede 4 Brunkager med sirup og sukat, billede 1 Brunkager med sirup og sukat, billede 2 Brunkager med sirup og sukat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.Sirup, lys
250 g.smør
200 g.sukker
1000 g.hvedemel
15 g.potaske udrørt i vand
15 g.kanel
10 g.stødt nelliker
10 g.kardemomme
100 g.mandler
100 g.sukat
50 g.reven pomeransskal
 lidt reven citronskal
 
Opskrift:
I en ikke alt for stor gryde blandes sirup, fedtstof og sukker. Der røres godt rundt, mens det forsigtigt bringes i kog. Gryden tages så af ilden og blandingen afkøles lidt, før mel, potaske og krydderierne tilsættes sammen med de skoldede, smuttede og groft hakkede mandler, den finthakkede sukat, den revne pomeransskal samt den revne citronskal.

Dejen æltes godt sammen, til den er blank, og stilles hen i 1 - 2 dage på et lunt sted.

Dejen rulles så i stænger og stilles koldt. Den skæres i tynde skiver, og kagerne lægges på en smurt plade, hvor de pensles, inden bagningen i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i 8 - 10 min. Inden bagning kan hver kage evt. pyntes med en flækket mandel.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brunkager

karakterer:
Opskriften er vist 45172 gange,
og udskrevet 735 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (53 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-12-02 12:12:33
Penslet ?

  -   2013-11-24 14:06:18
penslet med hvad?