Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Rødkål I

Rødkål I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Rødkål

Højtid: Mortens aften

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Danmark - Dansk - DanskeIndsendt :


Rødkål I, billede 4 Rødkål I, billede 1 Rødkål I, billede 2 Rødkål I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rødkål. rå
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Ribssaft. sød. koncentreret
0.25 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Snit rødkålen fint. Smelt fedtstoffet og svits kålen heri. Tilsæt ribssaft og eddike. Smag til med sukker og salt.

Læg låg på og lad kålen koge mør i ca. 1 time. Et par spsk. fedt fra flæskesteg eller and gør kålen fin blank.

Tips:

Kan servers til And og Flæskesteg.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (36 stemmer)

Opskriften er vist 189038 gange,
og udskrevet 3610 gange.


Energi:
KJ total 5195 (1236 kcal)
KJ pr. Pers. 1298 (309 kcal)
Vægt ialt 1331 gram
Vægt pr. Pers. 332 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 390 KJ (92 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 15.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mig  -  2017-12-17 20:27:15
Man skal bare huske at rødkålen ikke er så lækkert når den bliver kold efter man har puttet fedt i


gjerndamsgaardlinda  -  2016-11-19 08:30:07
Da jeg gik i skolefik jeg af vide at hjemmelavet rødkål var snittet rødkål med rødbedesaft over. Det kan I jo gøre bedre. Jeg har hørt, at i TV2 putter man også brun sukker i. Derfor søger jeg på jer. Mit kålhoved er for stort til bare rå efterårssalat. Jeg er glad for, at jeg fandt jer. Kan man putte nelliker i ?


Emil  -  2016-10-27 18:19:35
Jeg hader opskrifter med spsk, det er for upræcist, hvorfor ikke kg og liter :( Du vælger ubevidst os fra der skal lave mad til mere end 100 Ellers en ok side


  -  2012-12-01 10:56:42
Jonna: Rødkålen kan også fryses :)


Hanne  -  2010-11-01 05:45:04
Hvis man tilsætte rødkålen atamon, hælder den på rene atamonskyllede glas, kan den holde som alt andet hjemmesyltede ting.


  -  2007-12-10 15:55:31
Hvor land tid kan rødkålen holde sig i køleskabet???


Selv mig  -  2006-12-07 13:29:27
Husk at det ikke skal bulderkoge men bare simre. Kommentar til Mig: Rødkål skal sq da ikke knase.


  -  0000-00-00 00:00:00
smør eller margarine kan erstattes af andefedt


hansen  -  0000-00-00 00:00:00
Kogetiden bør mindst være 2 timer for at få den gode gammeldags fornemmelse


  -  0000-00-00 00:00:00
ribssaft og sukker kan erstattes af hhv. rene bær og kunstigt sødemiddel


hansen  -  0000-00-00 00:00:00
smør eller margarine kan erstattes af olie.


MIg  -  0000-00-00 00:00:00
Syntes der er angivet for lang kogetid - kålen bliver slaasket ved 1 time