Fyldte honningbomber

Fyldte honningbomber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 36 stk.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt :      Red :
Fyldte honningbomber, billede 4 Fyldte honningbomber, billede 1 Fyldte honningbomber, billede 2 Fyldte honningbomber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.honning
250 g.sukker
150 g.smør eller margarine
4 æg
4 spsk.kakao
125 g.mandler
1 knsp.Kardemomme
0.5 tsk.kanel
2 spsk.mælk
4 spsk.rom
2 spsk.bagepulver
500 g.hvedemel
 
 Fyld:
125 g.lyse rosiner
60 g.sukat
60 g.pomeransskal
200 g.marcipan
250 g.ananasmarmelade
 
 Glasur:
200 g.overtrækschokolade
 
Opskrift:
Smelt honning, sukker og smør i en gryde. Lad det afkøle. Pisk æggene skummende. Tilsæt de hakkede mandler, kakao, kardemomme, kanel, mælk, rom, mel og bagepulver. Rør det sammen med honningmassen. Lad dejen hvile en times tid.

Til fyldet hakkes sukat og pomeransskal fint. Skær marcipanen i små terninger. Bland det i en skål med rosiner og ananasmarmelade.

Fyld dejen ¾ op i små smurte souffleforme. Fordel fyldet i formene og kom resten af dejen over. Bag kagerne ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter. Lad bomberne afkøle.

Smelt chokoladen over vandbad og overtræk kagerne hermed.





karakterer:
Opskriften er vist 28126 gange,
og udskrevet 324 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-10 13:31:35
Vi har brugt muffinsforme som I kan se, det var nemmest, og passede i størrelsen, de hæver ret meget, så der skal ikke meget i formene. Har aldrig hørt om Ananasmarmelade, men appelsin eller abrikos passer også rigtig godt.

  -   2007-09-19 16:24:23
Opskriften er supergod og nem - man kan sagtens ændre i fyldet efter egen smag; f.eks. kan der tilføjes en smule rom til fyldet Mmmm, eller man kan bruge appelsin eller abrikosmarmelade....