Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kløben (Sønderjysk)

Kløben (Sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
500 g.hvedemel
50 g.smør
0.5 tsk.salt
1 tsk.sukker
50 g.gær
3 dl.mælk
2.5 dl.rosiner
1.5 dl.sukat
125 g.smuttede mandler
 


Opskrift:

Smørret smuldres i melet, gæren udrøres i lunkent mælk og tilsættes sammen med det øvrige. Når dejen er rørt godt, sættes den til hævning Ca. 30 min. Derpå æltes den atter, formes til et brød ved at rulle dejen ud i en aflang firkant, der foldes sammen to gange på den korte led. Efterhæves Ca. 30 min. Pensles med æggehvide og bages Ca. 30 min. ved 200-225 C. Efter bagningen overdrysses brødet let med flormelis. Ved serveringen skæres brødet i skiver, der ofte smørbelægges.

Tips:

Kløben er et let og lækkert rosinbrød, som for mange er indbegrebet af en sønderjysk julekage. Det fremstilles gennem hele december af de fleste sønderjyske bagere, undertiden i en luksusudgave med marcipan. Kløben er en særlig variant af den tyske julekage Stollen, men denne er ikke nær så let. Ordet kløben er nyt i det danske sprog og først registreret i dette århundrede. Det stammer fra tysk og betegner den længdespalte eller kløft, der opstår, når dejen bliver sammenfoldet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 27971 gange,
og udskrevet 660 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu