Spejderhagl

Spejderhagl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SlikRet : Slik - Bolcher - Bolche

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
300 g.alm. sukker
75 g.druesukker
1 dl.vand
 
 Smagsstoffer x 4:
8 dråberanisolie
5 dråberanisolie
0.5 tsk.salmiak
1 tsk.aktivt kul
0.5 tsk.lakridspulver
 Pudres til sidst med lakridspulver
 
Opskrift:
Bring vandet i kog og hæld sukker og druesukker i. Lad sukkermassen koge ind i ca. 10 min, eller til temperaturen er nøjagtig 165°C.

Hæld ca. 1/4 af den indkogte bolchemasse ud på en olieret marmorplade, tilsæt smagsstoffer og fold massen sammen med en olieret kniv, til alt er blandet godt. Når massen er afkølet en smule, kan man blande videre med fingrene, og trække massen ud, så den bliver ugennemsigtig.

Når massen begynder at blive sej, rulles eller trækkes den til en lang pølse, der klippes i bolchefacon (klip, vend en kvart omgang, og klip igen.). Sørg for at bolcherne ligger adskilt, mens de køler af.

Når bolcherne er afkølede, fyldes de i lufttætte beholdere, da de ellers vil klistre sammen.

Tips:

Materialer:
gryde
marmorplade
knive
termometer (til min. 175°C)
saks
olie (bedst olivenolie)





karakterer:
Opskriften er vist 22325 gange,
og udskrevet 293 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-01 15:17:19
jeg syntes de smagt meget godt hilen en bolche glad dreng