Hvidvinsdampet blåmusling med hvidløg og persille

Hvidvinsdampet blåmusling med hvidløg og persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Muslinger - Blåmuslinger

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hvidvinsdampet blåmusling med hvidløg og persille, billede 4 Hvidvinsdampet blåmusling med hvidløg og persille, billede 1 Hvidvinsdampet blåmusling med hvidløg og persille, billede 2 Hvidvinsdampet blåmusling med hvidløg og persille, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.blåmuslinger
 
2 finthakkede bananskalotteløg
2 fedfinthakkede hvidløg
4-6 bredbladede persillekviste incl. stilke
4 dl.tør hvidvin
 
400 g.pasta
 
Opskrift:
Blåmuslingerne renses, de der har åbnet sig skal kasseres, medmindre de lukker sig igen ved et let bank mod bordkanten.

Kom løg og hvidløg i en gryde med en god bund og varm op, hold løgene fra bunden af gryden og kom efter et minuts tid muslingerne ved samt persillekvistene og hæld ca. en halv flaske tør hvidvin over. Lad muslingerne snurre under låg, til de har åbnet sig - ca. små 10 minutter.

Kassér de, der ikke har åbnet sig, de er ikke gode.

Kog pastaen efter anvisning på emballagen og bland det med muslinger og suppe fra muslingerne. Kom finthakket persille over.





karakterer:
Opskriften er vist 123880 gange,
og udskrevet 3176 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-13 21:04:53
Er der ikke tarme i som skal pilles væk eller spiser men det hele

  -   2016-04-09 19:46:05
Jeg har lige lave dem, de var gode men er syntes de manglede salt. Måske var hvidvinen ikke rigtig, hvilken hvinvin kan I foreslå.

  -   2011-12-06 19:36:13
Lækker ret, og hurtig at lave

  -   2009-07-02 13:45:23
Kan man bruge frosne muslinger?

  -   2008-02-21 16:45:39
Mht. kassering af muslinger. Før du damper dine muslinger skal dem der er åbne kasseres da de er døde (medmindre de lukker sig ved et bank). Efter de er blevet dampet SKAL alle muslinger der spises være åbnet, og dem der er lukket kasseres. De levende muslinger vil nemlig være lukkede før dampning, men åbner sig under tilberedning. Hvis du gør præcis som opskriften skriver er du sikker på kun at spise friske muslinger.

  -   2008-02-18 23:51:34
Til Mai: Ja, for i starten skulle de alle gerne være levende, men hvis muslingen er lukket er den måske død. Når de har været dampet skulle de friske muslinger være blevet dræbt, men dem som ikke har åbnet sig er måske ikke døde eller har været død inden. Hvis du tilberede og spiser selvdøde muslinger kan du få en slem skaldyrsforgiftning, da der hurtigt går forrådnelse i skaldyr. Så derfor skal man være forsigtig.

  -   2008-02-01 19:17:07
I beskrivelsen står der først at man skal kasser de muslinger der HAR åbnet sig og nederst står der, at de der IKKE har åbnet sig kasseres ????

  -   2007-01-03 14:36:08
Denne ret er perfekt hvis du skal imponere kæresten og så smager det fortrinneligt.