Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Shawarma på Shawarmagrill

Shawarma på Shawarmagrill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :


Shawarma på Shawarmagrill, billede 4 Shawarma på Shawarmagrill, billede 1 Shawarma på Shawarmagrill, billede 2 Shawarma på Shawarmagrill, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 De tørre krydderier:
2 spsk.Koriander, hel
2 spsk.Spidskommen, hel
2 spsk.Sorte peberkorn
4 kardemomme, hele
1 tsk.Kanel, stødt
2 spsk.Hvidløgspulver
2 spsk.Paprika. Edelsuss
2 spsk.Hvid peber
2 spsk.Salt
 
 Det våde:
2 bdt.Persille, frisk
1 bdt.mynte
4 dl.Solsikkeolie
2 løg
2 rød chilipeber
1 lime, saft heraf
3 spsk.Græsk yoghurt
 
 Kød:
2 lammekøller
2000 g.okseklump
 
 Chilli dressing:
1 dl.yoghurt, naturel
1 tsk.sambal oelek
 


Opskrift:

Alle de tørre krydderier males fint i blender eller i morter.

Det våde hakkes fint og blandes med de tørre krydderier.

Lammekøllerne udbenes og skæres i tyndes skiver, okseklumpen skæres ligeledes i tynde skiver. Kødskiverne lægges i marinaden og vendes godt sammen så alle kødflader er godt dækkes, marinere heri 1-2 dage.

Kødet ”stables” på spiddet, alle skiver behøver ikke at have fat i spiddet, men blot der ligger kødstykker henover som har fat. Spiddet sættes i Shawarmagrillen som tændes.

Der skæres tynde lag af efterhånden som overfladen bliver stegt, spiddet på billedet grillede i alt ca. 4 timer.


Serveres i pitabrød eller arabisk fladbrød med salat og chilidressing.

Tips:

Se opskrift på Arabiske fladbrød her




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 1660 gange,
og udskrevet 28 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu